Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΥΓΕΡΗ: ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή της καλεί την κυβέρνηση «να αφήσει τις ιδεοληψίες» και «να στηρίξει ουσιαστικά το ΕΣΥ».

Να αφήσουν οι κυβερνώντες «τις ιδεοληψίες τους» και να «στηρίξουν ουσιαστικά» το ΕΣΥ καλεί η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, φέρνοντας ως παράδειγμα τις πρακτικές της Ιρλανδίας, την ώρα που «στη Β'ΜΕΘ του νοσοκομείου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» της Θεσσαλονίκης ο διευθυντής και το προσωπικό μιλούν για δραματική κατάσταση».

«Στην Ιρλανδία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εντάσσει τις ιδιωτικές κλινικές στο δημόσιο σύστημα της χώρας για όσο διαρκέσει η κρίση πανδημίας. Περί τα 2.000 κρεβάτια, εννέα εργαστήρια και χιλιάδες προσωπικού εγγράφονται στο δημόσιο σύστημα, όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός» αναφέρεται στη δήλωση της κ. Αυγέρη και προστίθεται:

«Στην Ελλάδα η κυβέρνηση μοιράζει χρήμα στις ιδιωτικές κλινικές και χειροκρότημα στα δημόσια νοσοκομεία. Απ' όλη τη χώρα ακούγονται ολοένα και περισσότερες κραυγές αγωνίας. Στη Β'ΜΕΘ του νοσοκομείου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» της Θεσσαλονίκης ο διευθυντής και το προσωπικό μιλούν για δραματική κατάσταση, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε μέσα προστασίας, ακόμη και μάσκες. Και κάνουν έκκληση προς όποιον μπορεί να βοηθήσει.

»Τα ωραία μεγάλα λόγια δεν αρκούν. Ας αφήσουν οι κυβερνώντες τις ιδεοληψίες τους κι ας στηρίξουν ουσιαστικά το ΕΣΥ. Δεν αρκεί να ντύσουμε -όπως λένε κάποιοι- την Ελλάδα στα γαλανόλευκα για να υπάρχει εθνική ομοψυχία. Αυτή τη δύσκολη ώρα χρειάζεται να «ντύσουμε» και να θωρακίσουμε γιατρούς και νοσηλευτές με στολές, μάσκες και ό,τι άλλο ειδικό μέσο προστασίας χρειάζονται επειγόντως, για να δώσουν τον αγώνα στις ΜΕΘ, να κρατηθεί το ηθικό όλων ψηλά, να σωθούν ζωές» καταλήγει η δήλωση της κ. Αυγέρη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ