Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
x

ΑΘΗΝΑ: ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ (ΦΩΤΟ+VID)

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας είναι ο νεκρός - Για οικονομικές διαφορές η συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην πλατεία του Αγίου Σώστη

Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες, με τον έναν να είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση (αρχικά, μάλιστα, θεωρήθηκε ότι υπέκυψε), είναι ο απολογισμός του αιματηρού επεισοδίου με πυροβολισμούς που εκτυλίχθηκε στον Νέο Κόσμο, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Σώστη, λίγο μετά τις 18:00 και τη στιγμή, μάλιστα, που μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα έπαιζαν παιδιά.

Όλα έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα έξω από μία καφετέρια κοντά στη λεωφόρο Συγγρού, όταν υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και ακολούθησε «βροχή» πυροβολισμών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αρχικά οι δράστες ήρθαν σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον γιο του άντρα που έπεσε νεκρός από τα πυρά στο πεζοδρόμιο.

Ο πατέρας, όταν είδε τον γιο του να διαπληκτίζεται με δύο άλλα άτομα μπήκε στη μέση και τότε άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Στην πλατεία επικράτησε πανικός, ακούγοντας διαρκώς πυροβολισμοί, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τα πυρά ο πατέρας και να διακομιστεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα ο γιος του. Τραυματίας είναι και μία κοπέλα που δούλευε σε ένα από τα μαγαζιά της πλατείας του Αγίου Σώστη στον Νέο Κόσμο.

Ακόμα παραμένει άγνωστο εάν στόχος ήταν ο πατέρας ή αν στη προσπάθεια του να προστατέψει τον γιο του, έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο. Αμέσως μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών, οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διέφυγαν με ένα ασημί αυτοκίνητο, το οποίο και αναζητείται. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Η Αστυνομία εντόπισε επτά κάλυκες στο σημείο ενώ για αρκετή ώρα με φακούς αναζητούσαν για κάλυκες αλλά και άλλα στοιχεία στη γύρω περιοχή. Το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί στον Νέο Κόσμο αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας «χτένιζαν» για πολλή ώρα την περιοχή, για να βρουν στοιχεία. Πάντως, ο γιος που βρίσκεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, δέχεται ειδική φροντίδα από τους γιατρούς για να παραμείνει στη ζωή.