Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
x

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μιλά για ατυχείς πολιτικές επιλογές που εξέθεσαν την Ελληνική Αστυνομία και προκάλεσαν το κοινό αίσθημα.

Για δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών χθές κατά τα επεισόδια στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Μολότοφ από κουκουλοφόρους σεδιμοιρίες των ΜΑΤ

«Το αφήγημα της αστυνομικής βίας κατά πολιτών στη Θεσσαλονίκη, καταρρίφθηκε εν μια νυκτί μετά την χθεσινή δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, η οποία συνοδεύτηκε από φθορές σε δεκάδες σταθμευμένα οχήματα συμπολιτών μας. Το γνωστό τρίπτυχο «πορεία διαμαρτυρίας - επίθεση κατά των Αστυνομικών - βανδαλισμοί» εκπληρώθηκε για ακόμα μια φορά, κι αποκάλυψε τις προθέσεις αυτών των ατόμων», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ένωση.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Δέκα προσαγωγές από τα χθεσινά επεισόδια

Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, «σε μια εποχή που οι Έλληνες Αστυνομικοί μάχονται ποικιλοτρόπως για την εξασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας, όπως έπραξαν με την ισχυρή παρουσία τους στον Έβρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, θα περιμέναμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα αναγνώριζαν την αδιαμφισβήτητη προσφορά τους και θα συνέβαλαν στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μιλά επίσης για ατυχείς πολιτικές επιλογές που εξέθεσαν την Ελληνική Αστυνομία και προκάλεσαν το κοινό αίσθημα.

«Αντ’αυτού, παρατηρήσαμε ότι η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδεύτηκε από ατυχείς πολιτικές επιλογές που εξέθεσαν την Ελληνική Αστυνομία, προκάλεσαν το κοινό αίσθημα και είχαν αρνητικό επικοινωνιακό πρόσημο. Τα λάθη αυτά, χρησιμοποιούνται ως προπέτασμα ορισμένων πολιτικών προσώπων που επιδιώκουν να δικαιολογήσουν την παραβατική συμπεριφορά ατόμων συγκεκριμένου ιδεολογικού υπόβαθρου. Στη μέση αυτής της αντιπαράθεσης, βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι Έλληνες Αστυνομικοί, οι οποίοι κατά συνήθεια χρησιμοποιούνται και στοχοποιούνται κατά το δοκούν».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν υπεύθυνη στάση ώστε «η χώρα μας να βγει ενωμένη και δυνατή από την κρίσιμη δοκιμασία που περνάμε και να μην αναβιώσουν ημέρες διχασμού και κοινωνικοπολιτικής πόλωσης».

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ