Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020
x

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Ανακοίνωση για τα μέτρα που λαμβάνονται για τα δύο χωριά της Μύκης που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξέδωσε η ΓΓΠΠ.

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας των οικισμών Ζουμπούλι και Αρναούτι, του δήμου Μύκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVΙD-19.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και προκειμένου για την υλοποίησή της δρομολογούνται τα ακόλουθα μέτρα :

  • Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ' οίκον των κατοίκων των οικισμών Ζουμπούλι και Αρναούτι και την προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των διοικητικών ορίων των ως άνω οικισμών.
  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων των εν λόγω οικισμών και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Λήψη μέριμνας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ξάνθης της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο Μύκης για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των κτηνοτρόφων των ανωτέρω οικισμών, στo πλαίσιο της προστασίας και παρακολούθησης της υγείας και καθημερινής φροντίδας των ζώων,
  • Λήψη μέριμνας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ξάνθης της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο Μύκης για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών των ανωτέρω οικισμών, στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών δραστηριοτήτων.
  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί προς το Δήμο Μύκης.
  • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του κατ' οίκον περιορισμού και της προσωρινής άρσης της δυνατότητας μετακίνησης των κατοίκων εκτός των διοικητικών ορίων των οικισμών Ζουμπούλι και Αρναούτι.
  • Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας όπως εξειδικεύτηκε παραπάνω, ισχύει από σήμερα Τρίτη 21-04-2020 στις 20:00 και για δεκατέσσερις ημέρες, δηλαδή μέχρι την 04-05-2020 και ώρα 20:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ