Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
x

ΑΣΥΛΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ

Το αίτημα ασύλου κατατέθηκε στις 25 Ιουνίου και εξετάζεται από τον Αύγουστο από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος διώκεται στη χώρα του για απαγωγή, φέρεται να έχει ζητήσει άσυλο από το καλοκαίρι από τις αρχές του Βελγίου, όπου διαμένει με την οικογένειά του από το 2017.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης, το αίτημα ασύλου κατατέθηκε στις 25 Ιουνίου και εξετάζεται από τον Αύγουστο από τις αρμόδιες αρχές. Ο 55χρονος Κορέα εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2017 στο Βέλγιο, τη χώρα από την οποία κατάγεται η σύζυγός του και όπου σπούδασε και ο ίδιος.

Ο Κορέα κλήθηκε την Τετάρτη από τις δικαστικές αρχές του Ισημερινού να επιστρέψει στο Κίτο για να δικαστεί, κατηγορούμενος για την εμπλοκή του στην απαγωγή ενός στελέχους της αντιπολίτευσης το 2012. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι διέταξε την απαγωγή του πρώην βουλευτή Φερνάντο Μπάλντα ο οποίος είχε καταφύγει στην Κολομβία.

Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία και δηλώνει θύμα «πολιτικής δίωξης». Κατηγορεί επίσης τον διάδοχό του Λένιν Μορένο, για συνωμοσία σε βάρος του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ