Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΕΕΘ - ΟΕΕΘ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα κατατεθεί αύριο και εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει φορείς της πόλης.

Στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της κυβερνητικής απόφασης να αναστείλει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από την Δευτέρα 5 Απριλίου, προχωρούν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα ασφαλιστικά μέτρα στο σύνολο της Επικράτειας κρίνονται αναγκαία καθώς η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, δημιουργεί συνθήκες στρέβλωσης του ανταγωνισμού με παρεπόμενες συνέπειες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και παραβίασης της αρχής της ίσης μεταχείρισης των επαγγελματιών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα 5 Απριλίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει παραγωγικοί φορείς της πόλης, με κύριο αίτημα η κυβέρνηση να πάρει πίσω την αρχική της απόφαση διότι βλάπτει τα συμφέροντα χιλιάδων επαγγελματιών και εμπόρων της Θεσσαλονίκης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ