Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ARTOZYMA-DETROP BOUTIQUE: ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΘ

Σημαντική αύξηση τόσο στους εμπορικούς επισκέπτες όσο και στη συνολική επισκεψιμότητα καταγράφει το εκθεσιακό δίδυμο. Οι σημερινές εκδηλώσεις

Γεύσεις και μυρωδιές κατακλύζουν για μία ακόμη ημέρα το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τις εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma να συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Χθες Σάββατο, οι εμπορικοί επισκέπτες ήταν αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι κατά 72%, η συνολική επισκεψιμότητα –συμπεριλαμβανομένων ειδικών ομάδων επισκεπτών και ομαδικών επισκέψεων- εμφανίστηκε ενισχυμένη κατά 77%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί αγοραστές ήταν περισσότεροι κατά 34%, μεγέθη που αποδεικνύουν τη βαρύτητα των δύο διοργανώσεων για τους κλάδους των τροφίμων-ποτών, της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Την ίδια ώρα η Ελλήνων Κόσμημα στην Αθήνα συνεχίζει να… λάμπει, πετυχαίνοντας χθες 22% αύξηση των εμπορικών επισκεπτών της.

Από τα corner showroom, όπου παρουσιάζονται νέα προϊόντα εκθετών της Detrop Boutique και τα ενδιαφέροντα σεμινάρια μέχρι το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού και τα pop up εστιατόρια με τη γαστρονομική «συμμαχία» Ελλάδας-Ιταλίας και τις συνταγές του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης, και από το αφιέρωμα «Cheese & Wine» και τα masterclasses γνωστών σεφ μέχρι τα… μαγικά της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, η χθεσινή ημέρα τα είχε όλα.

Σήμερα Κυριακή, το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού συνεχίζεται με πρωινό στο φούρνο, παιδικές τούρτες 3D και γαμήλιες τούρτες με πάστα ζάχαρης, η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών μάς μαθαίνει τα μυστικά της ζαχαρόπαστας και της καραμέλας, ενώ pop up εστιατόρια –όπως «Αναδυόμενο Brunch» και «Γνώρισε τους Έλληνες» - περιμένουν τους επισκέπτες. Στο πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνεται επίσης η συγκέντρωση των προέδρων των σωματείων της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, η ημερίδα της ΔΕΘ-Helexpo και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος για τις θρησκευτικές πιστοποιήσεις Kosher/Halal ως διαβατήριο για εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, το Cheese & Wine με γευσιγνωσία ΠΟΠ ελληνικών τυριών από τον Ηλία Μαμαλάκη και την παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον Αποστόλη Πλαχούρα, αλλά και με τη γευστική δοκιμή των βραβευμένων κρασιών του 16ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης. Στα masterclasses ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης διδάσκει κουζίνα γκουρμέ και ο barrista και coffee consultant Βαλάντης Λαμπριανίδης τα μυστικά του καφέ.

Στην Ελλήνων Κόσμημα συνεχίζεται σήμερα το σεμινάριο για τα συνθετικά διαμάντια.

Οι τρεις εκθέσεις ολοκληρώνονται αύριο, 29 Φεβρουαρίου, με μία ακόμη ημέρα γεμάτη παράλληλες εκδηλώσεις.

Η Detrop Boutique τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλών κλαδικών φορέων, ενώ υποστηρίζεται από πλήθος χορηγών.

H Artozyma τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, με την υποστήριξη της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας». Η  δε Ελλήνων Κόσμημα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ