Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ: ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οι δράσεις ελέγχων στα συγκεκριμένα λιμάνια έχουν ως στόχο την υγειονομική θωράκιση των νησιών όπου καταλήγουν οι τουριστικές από τα Βαλκάνια.

Σε στοχευμένες δράσεις προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας για την προστασία των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, οι δράσεις ελέγχων στα συγκεκριμένα λιμάνια έχουν ως στόχο την υγειονομική θωράκιση των νησιών όπου καταλήγουν οι τουριστικές από τα Βαλκάνια.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη για τις συνθήκες που διαμορφώνει ο κορωνοϊός COVID-19 στα λιμάνια της χώρας και κυρίως στα λιμάνια – πύλες αναλύθηκαν υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και με την συμμετοχή των διοικήσεων των Οργανισμών Λιμένων, των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Κρατικών Λιμενικών Ταμείων.

Στις εν λόγω τηλε-συσκέψεις στις οποίες συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, συζητήθηκαν μέτρα και προτάσεις που επιτυγχάνουν αφενός την εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω λιμένων και αφετέρου την εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων, η οποία κρίθηκε από όλους τους μετέχοντες στην σύσκεψη, ως αναγκαία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ