Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΠΑΝΙΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ

Arritos Hellenic Herbs: Δύο φίλες συλλέγουν και μεταποιούν αρωματικά φυτά και καρπούς, συνθέτοντας μείγματα εμπνευσμένα από εικόνες της υπαίθρου.

Θέλουν να χωρέσουν στα βοτανικά τους μείγματα όλες τις αναμνήσεις και τις εικόνες της ελληνικής φύσης και παράδοσης. Γι’ αυτό και η ονομασία Arritos που έδωσαν στην εταιρεία τους δεν είναι τυχαία.

Η άρρητος γνώση αποκτάται μέσα από την εμπειρία, δεν μπορείς να την αποδώσεις με λέξεις και σε αυτό στοχεύουν με κάθε διαφορετικό τους μείγμα από ελληνικά βότανα που καταναλώνεται ως βοτανικό αφέψημα. Η Βιβή Παναγιωτίδου και η Κυβέλη Παντελάκου πριν από λίγο καιρό πρόσθεσαν στην μακρά φιλία τους και ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, αυτό της Arritos Hellenic Herbs. Γεωπόνος και διακοσμήτρια η πρώτη και προγραμματίστρια η δεύτερη, αποφάσισαν μετά από έρευνα τριών ετών γύρω από τα ελληνικά βότανα, να αλλάξουν επαγγελματική ρότα. Η Βιβή ως γεωπόνος είχε επαφή με τα αρωματικά φυτά, ενώ ως διακοσμήτρια τα χρησιμοποιούσε συχνά σε κήπους. Η Κυβέλη, προγραμματίστρια στο Μετρό Θεσσαλονίκης, έχασε τη δουλειά της μέσα στην κρίση και αναζητούσε μια διέξοδο. Μάλιστα, ο κόσμος των φυτών δεν της ήταν άγνωστος, αφού ο πατέρας της είναι ανθοπαραγωγός. Και οι δύο έψαχναν κάτι καινούργιο, με αποτέλεσμα όλα αυτά να «κουμπώσουν» και να δημιουργηθεί η Arritos.

  30/11/-0001, 00:00
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ