Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΑΡΚΟΥΔΗΣ (ΕΕΑ): Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ,ΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΕΠΟ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ

Το μέλος της Επιτροπής ξεκαθάρισε πως κινήθηκε με βάση τα όσα λέει ο νόμος πετώντας το μπαλάκι στην ΕΠΟ για την τελική έκβαση της καυτής υπόθεσης.

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την εισήγηση-βόμβα της ΕΕΑ κατά την οποίο πρέπει ΠΑΟΚ και Ξάνθη να τιμωρηθούν με υποβιβασμό προχώρησε μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Ηλίας Αρκούδης.

Συγκεκριμένα, το μέλος της Επιτροπής ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη κινήθηκαν με βάση τα όσα λέει ο νόμος και δεν επιθυμούν την πτώση του «Δικεφάλου» πετώντας το μπαλάκι στην ΕΠΟ για την τελική έκβαση της καυτής υπόθεσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Αρκούδης:

«Επειδή διακινούνται πολλά και διάφορα ανακριβή από ανθρώπους που δεν πρέπει, κατ’ αρχήν η συνεδρίαση τελείωσε χθες στις 5.15 μ.μ. και χρειάζεται μισή με μια ώρα για να καθαρογραφεί και να μπει στο δελτίο τύπου. Ήταν μεγάλη δεν μπορούσε να βγει νωρίτερα. Κανείς όπως λένε χωρίς να το σκεφτούν, ήθελε να συνδέσει την ανακοίνωση με το παιχνίδι της Τούμπας.

Κατά δεύτερον, όλες οι ψηφοφορίες είχαν ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Οι ψηφοφορίες ήταν οι εξής: Ως προς το κομμάτι της Ξάνθης ήταν 4-1 για την μεταβίβαση, όσον αφορά το ψευδές μετοχολόγιο ήταν ομόφωνη, δηλαδή 5-0.

Η απόφαση σε σχέση με την πολυϊδιοκτησία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ήταν 4-1. Και στις δύο περιπτώσεις η κυρία Μαρούπα είπε ότι τελέστηκε το αδίκημα, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία σε βάρος τους, αλλά ζήτησε να μην υπάρχει ποινή, αν δεν βρούμε κάτι να τιμωρήσουμε τον Μαρινάκη. Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση για κανέναν, είτε λέγεται Μαρινάκης, Μελισσανίδης κτλ, ίσα-ίσα πρώτος από όλους θα ήθελα να ερευνήσω οποιαδήποτε υπόθεση μαζί της, αλλά πρέπει να προκύπτουν στοιχεία, να μας τα φέρουν».

Για τα όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης: «Αυτό που είπε ο υπουργός μας προσβάλλει. Εκτίθεται ο ίδιος. Που ξέρει το σκεπτικό μας αν είναι τεκμηριωμένο ή όχι; Τους νόμους δεν τους βάζουμε εμείς, αλλά η βουλή. Για αυτά τα αδικήματα οι νόμοι λένε ότι υπάρχει υποβιβασμός. Ξεκάθαρα. Οτιδήποτε άλλο και αν κάναμε θα ήταν νομική ακροβασία. Ας κάνει ό,τι θέλει η ΕΠΟ, εμείς έπρεπε να κάνουμε αυτό».

Για τις αιχμές που αφήνουν για μέλη της ΕΕΑ: «Λένε για τον κ.Τζουλάκη ότι διορίστηκε για αυτήν την δουλειά και αντικαταστάθηκε άλλον. Ψέμα! Ο προηγούμενος πρόεδρος είχε παραιτηθεί τον Μάρτιο και όταν ανέλαβε ο κ. Αυγενάκης έπρεπε να τον αντικαταστήσει. Και το έκανε τον Ιούλιο, όχι τώρα, όπως ψευδώς λέγεται. Όσο για τον καθηγητή που αντικαταστάθηκε εγώ δεν τους είχα δει ποτέ.

Οι υπόλοιποι είμαστε διορισμένοι είτε από τον Κοντονή είτε από τον Βασιλειάδη. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας. Και έκριναν και οι τακτικοί και οι αναπληρωματικοί ότι τελέστηκαν τα αδικήματα.

Έπρεπε να κλείσουμε τα μάτια; Επειδή λέγεται ΠΑΟΚ; Να μην υπάρξει ισονομία; Για όποιον έρθει καταγγελία θα εξεταστεί. Σε όλη μου την ζωή λέω ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται.

Τι έπρεπε να κάνουμε; Nα πούμε ότι ''Ο νόμος προβλέπει αυτά, αλλά ο κ.Αυγενάκης θέλει κάτι άλλο οπότε θα βάλουμε άλλη ποινή''; Το λέω και για τους συναδέλφους μου, που με κόπο με κινδύνους σταθήκαν στο ύψος τους και αποφασίσανε αυτό που αποφασίσανε».

Για το αν είναι δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ: «Με βάση τον νόμο είναι δεσμευτικό. Τώρα το μεταφέρουμε στην super league και θα κρίνει ο δικαστής. Οι παραβάσεις που προβλέπονται είναι είτε υποβιβασμός είτε αποβολή από όλα τα πρωταθλήματα. Εμείς δεν θέλουμε να υποβιβαστεί κανένας ΠΑΟΚ, θέλουμε ισονομία.

Δεν θέλω να πω παραπάνω πράγματα. Εμείς βγάλαμε με μεγάλη πλειοψηφία τις αποφάσεις μας. Αυτά ήθελα να πω, για να μην πλανώνται διάφορα».

Για τα όσα λέει οι κυβέρνηση: «Εκθέτει τον εαυτό της, όχι εμάς. Όπως είπε και μέλος ''Πρέπει να δείξουμε ότι δεν υποχωρούμε, ότι έχουμε αξιοπρέπεια και είτε μικρός είτε μεγάλος θα τιμωρείται''».

Για την εγγυητική της ΚΑΕ Άρης: «Όλα καλά, αλλά πρέπει να πληρώσει και τα χρέη του ο Άρης. Ικανοποιήθηκε μόνο ένα μικρό τμήμα. Εύχομαι στα παιδιά που δουλεύουν για τον Άρη το καλύτερο. Δεν είμαι Αρειανός, αλλά την εποχή του Γκάλη όλοι ήμασταν Άρης, και λυπόμαστε, Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστούν οι νόμοι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ