Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

ΑΠΘ: ΕΞΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ - ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Το ΑΠΘ γνωστοποίησε έξι κρούσματα κορωνοϊού σε φοιτητές στο ΤΕΦΑΑ Σερρών - Σε αναστολή η δια ζώσης διδασκαλία, σε καραντίνα οι φοιτητές.

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενα κρούσματα κορωνοϊού σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ μετά το πάρτι που έγινε στον χώρο εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε - Δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού από το πάρτι στο ΑΠΘ, λέει ο πρύτανης

Το ΑΠΘ σημειώνει πως τα μόνα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί είναι 6 και αφορούν στο ΤΕΦΑΑ Σερρών, όπου και ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά το ΑΠΘ αναφέρει:

1. Στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών την Κυριακή 18 Οκτωβρίου διαγνώστηκαν θετικοί/θετικές στον κορωνοϊό συνολικά έξι φοιτητές/φοιτήτριες όλων των ετών.

2. Ένα ακόμη πιθανό κρούσμα διερευνάται.

3. Μετά από επικοινωνία και με τους έξι φοιτητές/φοιτήτριες, που διαγνώστηκαν θετικοί/θετικές στον κορωνοϊό, κατά την ιχνηλάτηση των επαφών τους διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον δύο εξ αυτών ήρθαν σε επαφή με συμφοιτητές/συμφοιτήτριές τους από άλλα τμήματα και έτη του ΤΕΦΑΑ Σερρών, έχοντας λάβει μέρος σε εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών στις Σέρρες.

4. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει εξειδικεύσει η επιτροπή Covid-19 του ΑΠΘ, αποφασίστηκαν τα εξής, για τα οποία οι φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Σερρών έχουν ενημερωθεί ήδη σχετικά:

α) Αναστολή μέχρι νεωτέρας της διά ζώσης διδασκαλίας όλων των μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών και διεξαγωγή τους με τηλεδιάσκεψη.

β) Καραντίνα 14 ημερών για όλους τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες και τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες των διά ζώσης μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

γ) Καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ως «επαφές» ορίζονται τα πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι 48 ώρες πριν από τη διενέργεια του θετικού τεστ.

δ) Απολύμανση των γυμναστηρίων και των εργαστηρίων όπου διεξήχθησαν μαθήματα.

«Το ΑΠΘ έχει πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στους χώρους του και θα συνεχίσει να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες για όσα το αφορούν. Η διαστρέβλωση γεγονότων, αν κάτι εξυπηρετεί, σίγουρα δεν είναι η ενημέρωση και η προστασία της δημόσιας υγείας» καταλήγουν οι πρυτανικές αρχές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ