Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΑΠΘ: ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΤΟ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟ)

Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν το παλιό εγκαταλελειμμένο κυλικείο της Ιατρικής Σχολής και τελούσε υπό τη λειτουργία της ομάδας φοιτητών από το 2016.

Εκκενώθηκε ο χώρος «Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής» που βρισκόταν εντός της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν οι φοιτητές που διαχειρίζοταν τον χώρο σε ανακοίνωσή τους, το «Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής» εκκενώθηκε το πρωί της Πέμπτης με απόφαση του προέδρου της σχολής «από συνεργείο του ΑΠΘ, σε συνεννόηση με την αστυνομία». Η επίσημη θέση της ΕΛΑΣ είναι ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο περιστατικό εκκένωσης του χώρου και, όπως υποστηρίζει, δεν βρισκόταν στο σημείο ούτε γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν το παλιό εγκαταλελειμμένο κυλικείο της Ιατρικής Σχολής και τελούσε υπό τη λειτουργία της ομάδας φοιτητών από το 2016.

Οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στην εκκένωση του «Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Ιατρικής» αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 11:00 στα γρασίδια της Ιατρικής Σχολής. «Αντιστεκόμενοι/ες στην εκκένωση του ΑΚΙ και υπερασπιζόμενοι/ες το συλλογικό χαρακτήρα του χώρου, δεν υπερασπιζόμαστε απλώς τα πέντε ντουβάρια που το περικλείουν. Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητά μας να υπάρχουμε και να αναπνέουμε σε αυτόν τον ασφυκτικό κόσμο στον οποίον όλο μετριούνται σε χρήμα, σε αυτήν την ασφυκτική κανονικότητα που επιτίθεται ενάντια σε ό,τι την αμφισβητεί, σε αυτό το ασφυκτικό πανεπιστήμιο που χωράει όλο και λιγότερους/ες», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Δείτε φωτογραφίες:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ