Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
x

ΑΠΘ: ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ο BERNHARD SCHöLKOPF

Η τελετή επιτιμοποίησης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που υλοποιεί το Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ με φορείς έρευνας στο εξωτερικό

Σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ αναγορεύθηκε ο Γερμανός καθηγητής Bernhard Schölkopf, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΠΘ, «πρόκειται για έναν επιστήμονα υψηλού κύρους σε διεθνές επίπεδο, με πρωτοπόρα επιτεύγματα στην ανάπτυξη τεχνολογιών Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, ο οποίος έχει διακριθεί και βραβευθεί για το ερευνητικό του έργο. Μέσα από την έρευνά του, ο Καθηγητής κ. Schölkopf επιδιώκει να καταστήσει τις νέες τεχνολογίες πιο χρήσιμες στην επίλυση κοινωνικών προκλήσεων, καθώς και στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, σε τομείς όπως η οικονομία, η υγεία, η αστρονομία, κλπ».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Schölkopf, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε τους καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής και την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να συγκαταλέγεται στους επίτιμους διδάκτορες του Τμήματος και του πανεπιστημιακού ιδρύματος γενικότερα.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φείδας μίλησε για τη συνεισφορά του καθηγητή κ. Schölkopf στην έρευνα της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η κοσμητόρισσα της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ Χαρά-Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους, αναφέρθηκε στην πορεία του, τονίζοντας ότι είναι «ένας ολοκληρωμένος και ανήσυχος επιστήμονας universalis του σήμερα».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ Γεώργιος Παπαδημητρίου εξήρε την εργατικότητα και το ακαδημαϊκό ήθος του τιμώμενου Καθηγητή, σημειώνοντας ότι «αυτές τις αρετές προσπαθούμε κι εμείς οι καθηγητές να μεταφέρουμε στα νέα παιδιά, μαζί με την επιστημονική γνώση, ώστε να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία».

Τον έπαινο εκφώνησε ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ Ιωάννης Πήτας, κάνοντας εκτενή αναφορά στη διαδρομή του κ. Schölkopf τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Την εκδήλωση συντόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ Παναγιώτης Κατσαρός.

Η τελετή επιτιμοποίησης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που υλοποιεί το Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ με φορείς έρευνας στο εξωτερικό, με στόχο, σύμφωνα με το ΑΠΘ, «την εξέλιξη της γνώσης στον τομέα της Πληροφορικής και την ανάπτυξη καινοτομιών, που καθιστούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα ενεργό και ανταγωνιστικό στο κομμάτι της έρευνας».

Την εκδήλωση παρεβρέθηκαν η γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Sibylla Bendig, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης, ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ΑΠΘ Χαράλαμπος Φείδας, η κοσμητόρισσα της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ Χαρά-Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης, η κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ Δόμνα Κακανά, η κοσμητόρισσα της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ Στέλλα Λάββα, καθηγητές και φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ