Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
x

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ 19 ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Άρη ανακοίνωσε ότι Αποσύρεται στη μνήμη του Άλκη Καμπανού η φανέλα με το Νο 19 από όλα τα τμήματα των κιτρινόμαυρων.

Αποσύρεται στη μνήμη του Άλκη Καμπανού η φανέλα με το Νο 19 από όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη Άρη. Αυτό ανακοίνωσε σε εκδήλωση για τα 108 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του Άρη Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Λευτέρης Αρβανίτης.

Είχε προηγηθεί στις 5 Φεβρουαρίου η απόφαση της ΚΑΕ Άρης να αποσύρει την φανέλα του Άλκη Καμπανού.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για την μετονομασία της οδού Γαζή, σε οδό Άλκη Καμπανού. Δεύτερο, θα γίνει και μνημείο στην μνήμη του. Τρίτο θα αποσύρουμε για πάντα τη φανέλα με το Νο19 από όλα τα τμήματα του συλλόγου».

Η εκδήλωση έγινε σε πολύ "βαρύ" κλίμα λόγω της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και άνοιξε με την ομιλία του προέδρου του Άρη:

«Ο ΑΡΗΣ κλείνει αύριο 108 χρόνια ζωής. Κλείνει 108 χρόνια αθλητικής κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς. Γεμάτα από αθλητικές επιτυχίες, αποτυχίες, μεγάλες νίκες, πικρές ήττες. Όλα βασισμένα σε ιδανικά σε ήθη και αξίες και ιδεώδη.

Ο σύλλογος πάντα είχε αντιπάλους και ποτέ εχθρούς. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ανυπομονούσαμε για τον φετινό εορτασμό, θέλοντας να γιορτάσουμε με την καρδιά μας και με μεγαλοπρέπεια και όπως αξίζει σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Όλα σταμάτησαν την 1η Φεβρουαρίου. Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενός παιδιού που το μοναδικό του “λάθος” ήταν να απαντήσει στο τι ομάδα είναι, ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά όλων μας. Μια πραγματική μαχαιριά στην καρδιά μας. Το βαρύ πένθος, δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια λιτή εκδήλωση, στην μνήμη του Άλκη.

Θα τιμήσουμε αθλητές, παράγοντες και φίλους που πρόσφεραν και θα συνεχίσουν να προσφέρον. Θέλουμε να τιμήσουμε και την μνήμη ανθρώπων που δεν είναι πια κοντά μας. Το μήνυμα που θέλω να προκύψει από τη σημερινή εκδήλωση, είναι ένα: “Ας είναι η τελευταία φορά που θα αναγκαστούμε όλοι να μετατρέψουμε μια γιορτή σε μνημόσυνο. Ας είναι η τελευταία φορά που μια οικογένεια που βυθίστηκε στο πένθος. Ας ήταν ο Άλκης το τελευταίο θύμα ενός τυφλού φανατισμού και ενός στυγνού εγκλήματος. Οφείλουμε να συνυπάρξουμε σε μια πόλη όπως είναι η Θεσσαλονίκη, ανεξαρτήτως χρωμάτων. Ο ΑΣ ΑΡΗΣ θα είναι μπροστάρης ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά, εφόσον βέβαια όλοι σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του.

Θα κλείσω με στίχους του Νίκου Γκάτσου, που θα καταλάβουν πολλοί: “Αν κρατάς χρυσάφι, πλούτη και φλουριά, δεν κατέχεις τι είναι λευτεριά. Λευτεριά στη Θεσσαλονίκη μας. Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ