Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν να αποφυλακιστεί - Το 2027 μπορεί να καταθέσει εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης

Απορρίφθηκε για μία ακόμη φορά το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα να αποφυλακιστεί καθώς το δικαστικό συμβούλιο (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας) απέρριψε το αίτημα του κρίνοντας παράλληλα και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Τον χρόνο που μπορεί στο εξής να ζητήσει αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο που υιοθέτησε σχετική πρόταση του εισαγγελέα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να καταθέσει στο μέλλον εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης το 2027, σε έξι χρόνια δηλαδή, όταν θα έχει συμπληρώσει 25 χρόνια στη φυλακή, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΙ.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε, ότι ο πολυισοβίτης πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον 25 χρόνια στη φυλακή, καθώς έκρινε ότι στην περίπτωση του δεν μπορεί να ισχύσουν επιεικέστερες διατάξεις που ίσχυαν πριν ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, που έδιναν την δυνατότητα ισοβίτες να ζητούν να βγουν από τη φυλακή, μόλις συμπληρώσουν 19 χρόνια μέσα. Κατά το δικαστικό συμβούλιο οι επιεικέστερες αυτές διατάξεις ισχύουν για ισοβίτες και όχι για πολυισοβίτες όπως είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Μετά την κρίση του δικαστικού συμβουλίου ο Κουφοντίνας θα πρέπει να περιμένει ως το 2027 για να καταθέσει εκ νέου αίτημα για αποφυλάκιση
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ