Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
x

ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΘ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ

Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη η Σοφία Μπεκατώρου οδήγησε κι άλλες γυναίκες να μοιραστούν τον δικό τους γολγοθά.

Τον ασκό του Αιόλου προκειμένου να μιλήσουν περισσότερες γυναίκες για τον εφιάλτη που βίωσαν μετά από κακοποίηση ή παρενόχλησή τους, άνοιξε με την καταγγελία της η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, οδήγησε κι άλλες γυναίκες να μοιραστούν τον δικό τους γολγοθά.

Στις καταγγελίες φοιτητριών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή τους, ήρθε να προστεθεί η καταγγελία απόφοιτης του Γεωλογικού για παρενόχληση από καθηγητή της δικής της σχολής.

«Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές», αναφέρει στο συγκλονιστικό μήνυμά της σε ομάδα στο facebook της σχολή της, τονίζοντας ότι εγκατέλειψε τις σπουδές της μέχρι αυτός να πάρει σύνταξη.

Μάλιστα αναφέρει πως παρόμοια παρενόχληση δέχτηκαν και άλλες φοιτήτριες.

Αναλυτικά η ανάρτηση της καταγγέλλουσας:

«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί.

Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές.

Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι.

Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση.

Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη.

Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ