Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΖΕΡΒΑΣ-ΟΠΕΡΜΑΝ: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τι συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, με τον αντιπρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου Τόμας Όπερμαν, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

Τη σημασία της πόλης της Θεσσαλονίκης για το χτίσιμο της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου Τόμας Όπερμαν ο οποίος στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητά του αυτή συνάντησε σήμερα το απόγευμα τον δήμαρχο, Κωσταντίνο Ζέρβα.

«Η Θεσσαλονίκη, η Κολωνία και η Λειψία είναι πόλεις αδελφοποιημένες. Αγαπούμε αυτή τη φιλία. Και εδώ θα γίνει η έδρα του Ελληνογερμανικού Ινστιτούτου Νεολαίας που θα ενδυναμώσει τη φιλία μας, τη φιλία της επόμενης γενιάς Ελλήνων και Γερμανών. Και έτσι είμαι χαρούμενος που είμαι στη Θεσσαλονίκη», τόνιζε ο ίδιος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.Παράλληλα, όπως είπε, ευχήθηκε στον δήμαρχο επιτυχία στη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεση Θεσσαλονίκης στην οποία τιμώμενη χώρα είναι Γερμανία ενώ υπογράμμισε ότι θα ωθήσει Γερμανούς και γερμανικές επιχειρήσεις να επισκεφθούν το δεκαήμερο αυτό του Σεπτεμβρίου την πόλη. «Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Να είμαστε προσεκτικοί φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις αλλά παράλληλα πρέπει [...] να επανακτήσουμε την οικονομική και κοινωνική ζωή», σημείωσε.

Από πλευράς του, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως η συνάντηση αυτή γίνεται λίγες μέρες μετά από την απόφαση για τη φιλοξενία της ελληνικής έδρας του Ελληνογερμανικού Ινστιτούτου Φιλίας στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας πως το ίδρυμα αυτό «σημαίνει πάρα πολλά και για τις δυο χώρες, για τη φιλία και τη συνεργασία τους».

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως στη συνάντηση έγινε συζήτηση συγκεκριμένα για το Ινστιτούτο το οποίο σημείωσε πως αποτελεί μια λαμπρή ευκαιρία για υλοποίηση προγραμμάτων, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, αλλά και για προγράμματα επισκέψεων των νέων στις δύο χώρες.

Όπως επισήμανε, με τον τρόπο αυτό το ινστιτούτο μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό εργαλείο στο κομμάτι της τεχνολογίας, της μετεκπαίδευσης, του τουρισμού και του πολιτισμού.«Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν μια ουσιαστική βάση για την ανάπτυξη και στην πόλη μας», είπε.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε ακόμα στην επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου και του ΟΑΣΘ στη Λειψία για να ξεκινήσει η διαδικασία της προμήθειας των λεωφορείων.

«Όλα αυτά μαζί, αποτελούν μια ισχυρή ατζέντα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ούτως ώστε η Θεσσαλονίκη να επωφεληθεί τα μέγιστα από αυτή τη συνεργασία», δήλωσε τέλος ευχαριστώντας παράλληλα τον αντιπρόεδρο για την σημερινή του επίσκεψη.

Ο κ. Όπερμαν ήρθε ακόμα εν όψει της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Γερμανία και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας αλλά και ανάγκης επιστροφής στην κανονικότητα.

«Η κρίση του κορωνοϊού μας έδειξε πως κανένας, καμία πόλη, καμία χώρα δεν μπορεί να πορευτεί και δεν μπορεί να νικήσει την κρίση μόνη της. Πρέπει να συνεργαστούμε. Πρέπει να εφαρμόσουμε την αλληλεγγύη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ