Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΑΠΟ ΝΤΟΧΑ ΤΑ 12 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ-ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡ

Από τα 19 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, τα 12 ταξίδεψαν στη χώρα με πτήση από την Ντόχα - Σε καραντίνα όλοι οι επιβάτες.

Σε καραντίνα τίθενται οι 91 επιβάτες της πτήσης από Ντόχα που έφτασαν στην Ελλάδα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση της Qatar Airways, στην οποία βρέθηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι από τα 19 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, τα 12 ταξίδεψαν στη χώρα με την παραπάνω πτήση.

Δείτε - Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα - Τα 12 από πτήσεις του εξωτερικού

Σύμφωμα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες, και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές.

Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ