Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;

Η επιλογή Παναρίτη για το ΔΝΤ, αλλά και η έλλειψη διαπραγματευτικής βαρύτητας που τού καταλογίζεται, ανοίγουν τον δρόμο για την απομάκρυνση του ΥΠΟΙΚ.

Η φήμη κάνει και πάλι το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων, τις τελευταίες ώρες κυρίως. Τι αναφέρει; Ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ετοιμάζει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση. Ωστόσο, παρά τα όσα περί του αντιθέτου διαδίδονται, ο κ. Βαρουφάκης, δεν υπέβαλε παραίτηση. Τουλάχιστον, ακόμα, όπως αρέσκεται ο ίδιος να διευκρινίζει, κάθε φορά που το συγκεκριμένο θέμα τίθεται προς συζήτηση, σε χαλαρές ιδιωτικές του επαφές.

Πάντως, για τους έχοντες γνώση του βαθέως παρασκηνίου εντός της κυβέρνησης, αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η απόρριψη της υποψηφιότητας της κ. Ελενας Παναρίτη, ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αποτέλεσε καίριας σημασίας χτύπημα για τον υπουργό Οικονομικών. Κι αυτό γιατί η κ. Παναρίτη αποτελούσε δική του πρόταση, 100%, (με την υποστήριξη του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη) και το γεγονός ότι δεν «πέρασε» το φέρει πολύ βαρέως ο κ. Βαρουφάκης. Για την ιστορία και όχι μόνο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά το Μέγαρο Μαξίμου, είχε δώσει τη συγκατάθεση του στην επιλογή Παναρίτη. Ωστόσο, εύκολα τη θυσίασε, για να δημιουργήσει «λίπος» εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που έπεται για την υιοθέτηση της νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε και επισήμως η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Βαρουφάκη, από κοινού με την ελληνική οικονομία. Όσοι βλέπουν το σενάριο αποχώρησης Βαρουφάκη, κάνουν λόγο για έλλειψη διαπραγματευτικής βαρύτητας του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, κάτι το οποίο φάνηκε, όπως λέγεται, και από τη χθεσινή συνάντηση του με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ