Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
x

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΙΣΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΕΕΘ

«Η Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτή σε συνεργασίες», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης δωρίζοντας στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας αναμνηστικό Κλάδο Ελαίας.

Αντιπροσωπεία της κινεζικής πόλης Σίσι (Shishi- «Πέτρινο Λιοντάρι»), αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Zhu Qiping, μέλη της διοίκησης του εκεί Επιμελητηρίου και στελέχη της Τοπικής Λαϊκής Κυβέρνησης επισκέφθηκαν το μεσημέρι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στην Μακεδονία.

Την αντιπροσωπεία ενημέρωσε για θέματα αρμοδιοτήτων και λειτουργίας του Ε.Ε.Θ. ο Πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής Κώστας Ιακώβου, Κυριάκος Μερελής και Κώστας Λάσκος και τα μέλη του ΔΣ Ματίνα Σιώχου, Χρ. Εδιάρογλου, Σωτ. Τοζακίδη και η εκπρόσωπος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νικολέτα Τελιορίδου.

Η Σίσι είναι μία μικρή, για τα δεδομένα της Κίνας, πόλη με πληθυσμό 800.000 κατοίκων, που διαθέτει λιμάνι, καλές επιδόσεις στον τουρισμό αλλά και βιομηχανική παραγωγή. Η αντιπροσωπεία της βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, καθώς θεώρησε ότι η Σίσι έχει σημαντικά κοινά στοιχεία με τις δύο μακεδονικές πόλεις. Τα μέλη της ζήτησαν να πληροφορηθούν στοιχεία σχετικά με τις δράσεις και τη δραστηριότητα του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη του τουρισμού, τις συνεργασίες που αναπτύσσονται με τον Οργανισμό Λιμένος αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που αυτός προσφέρει στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Μιχάλης Ζορπίδης δώρισε στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Δήμαρχο Qiping αναμνηστικό Κλάδο Ελαίας, ενημερώνοντας τον ότι αυτό αποτελεί, σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, σύμβολο φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας.

Ο κ. Qiping εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποδοχή και ανταπόδωσε το δώρο προσφέροντας ένα παραδοσιακό κινεζικό πιάτο, που συμβολίζει τις προσπάθειες για ανοικτούς δρόμους εμπορίου.

30/11/-0001, 00:00
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ