Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
x

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ - ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Το προεδρείο της Συνόδου αντιδρά στις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας για την κατανομή 500 μελών ΔΕπ στα ΑΕΙ και την αντιστοίχηση τμημάτων

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου, για τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την κατανομή 500 θέσεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ και την αντιστοίχηση τμημάτων για τις μετεγγραφές του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Ειδικότερα, για τις αντιστοιχίες των τμημάτων, η Σύνοδος σημείωσε ότι η απόφαση του υπουργού Παιδείας «δεν πληροί τις αναγκαίες ακαδημαϊκές και τυπικές προϋποθέσεις», καθώς «προβαίνει σε αντιστοιχίσεις λειτουργούντων με μη λειτουργούντα και άνευ προγραμμάτων σπουδών ακαδημαϊκά Τμήματα».

Σχετικά με τις 500 θέσεις μελών ΔΕΠ, το προεδρείο της Συνόδου ανέφερε ότι η απόφαση κατανομής των θέσεων «δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση κατανομής που κατατέθηκε, όπως ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό, ομόφωνα από τα μέλη της Συνόδου Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων».

Για το ζήτημα αυτό πήρε θέση και η ΠΟΣΔΕΠ, κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό» εκ μέρους του κ. Γαβρόγλου, αφού, όπως υποστήριξε, η απόφαση κατανομής των θέσεων δεν συνοδεύεται από την απόφαση για κατανομή των αντίστοιχων κονδυλίων.

«Οι θέσεις αυτές, όπως έχουμε επισημάνει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν, δεν υπάρχουν. Ο υπουργός υπέγραψε μια απόφαση κενή περιεχομένου», τόνισε η ΠΟΣΔΕΠ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Γαβρόγλου συνεχίζει το λαϊκισμό και τις πομπώδεις ανακοινώσεις κενές περιεχομένου προφανώς για προεκλογικούς λόγους, μέχρι και την τελευταία στιγμή».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ