Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΑΝΟΔΙΚΑ Η ISOMAT ΚΑΙ ΤΟ 2021 - ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 11,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2024

Ο όμιλος απασχολεί σήμερα περισσότερους από 530 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 357 απασχολούνται στη μητρική εταιρεία της Ελλάδος.

Αύξηση 17,4% σε σχέση με το 2020 σημείωσε ο τζίρος του ομίλου δομικών υλικών ISOMAT παρά τις πιέσεις της πανδημίας, φθάνοντας στα 87,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της μητρικής στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 21% της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα, στα 69 εκατ. ευρώ.

Το 52,3% του κύκλου εργασιών του ομίλου προήλθε από πωλήσεις στο εξωτερικό, ενώ τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν ελαφρά πτώση σε σχέση με το 2020, λόγω των συνεχιζόμενων μεγάλων αυξήσεων σε α’ ύλες, υλικά συσκευασίας, κόστη μεταφοράς και ενέργειας, μέρος των οποίων η ISOMAT απορρόφησε, αποφεύγοντας την πλήρη μεταφορά αυτών στην αγορά.

Η ISOMAT είναι ένας ελληνικός πολυεθνικός Όμιλος παραγωγής δομικών χημικών, κονιαμάτων και χρωμάτων που διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής, μία στη μητρική εταιρία στην Ελλάδα και άλλες δύο στις θυγατρικές της εταιρίες στη Ρουμανία και στη Σερβία.

Επιπλέον, έχει πέντε εμπορικές θυγατρικές σε Γερμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ρωσία και Τουρκία, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγικές πωλήσεις σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Νέο τριετές επενδυτικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2021 ο όμιλος πραγματοποίησε πολλές επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις δύο παραγωγικές του εταιρίες σε Ρουμανία και Σερβία αλλά και στην εμπορική του εταιρεία στη Βουλγαρία, συνολικού ύψους 6.180.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2021 ολοκληρώθηκαν επενδύσεις της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνοντας έτσι το επενδυτικό πλάνο της τελευταίας τετραετίας συνολικού προυπολογισμού 8.098.111 ευρώ, το οποίο αφορούσε επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων, μονάδων παραγωγής και αποθήκευσης, νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, εκσυγχρονισμό συστημάτων κτλ.

Στη Ρουμανία ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2021 επενδύσεις ύψους 1.800.000 ευρώ για την κατασκευή μονάδας παραγωγής κονιαμάτων, νέων αποθηκευτικών χώρων και εγκατάσταση συστημάτων, ενώ για το 2022 έχουν δρομολογηθεί νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ.

Στη Σερβία το 2021 ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέας αποθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων, επένδυση συνολικού κόστους 2.100.000 ευρώ.

Στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις της τάξεως των 280.000 ευρώ για βελτίωση των χώρων γραφείων και της αποθήκης.

Για το 2022 και την επόμενη τριετία η Isomat ενέκρινε νέο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ, για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της παραγωγής και την αύξηση της δυναμικότητάς της.

 

Ο όμιλος απασχολεί σήμερα περισσότερους από 530 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 357 απασχολούνται στη μητρική εταιρεία της Ελλάδος.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το 2021 η ISOMAT πραγματοποίησε ποικίλλες δράσεις τόσο για το περιβάλλον όσο και για τη στήριξη διαφόρων ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μονάδων νοσηλείας, ιδρυμάτων όπως το Χαμόγελο του Παιδιού και το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο αλλά και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κάθε βαθμίδας σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Την τελευταία 3ετία έχει στηρίξει συνολικά 93 εκπαιδευτικά ιδρύματα είτε με χορηγία υλικών της για κτιριακές αναβαθμίσεις είτε με δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ