Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


Από νωρίς σήμερα άνοιξαν τα σχολεία στη Γαλλία με υποχρεωτική παρακολούθηση, αν και πολλοί γονείς είναι αντίθετοι με την απόφαση αυτή.

Από νωρίς το πρωί άνοιξαν σήμερα όλα τα σχολεία, με υποχρεωτική παρακολούθηση μάλιστα για όλους τους μαθητές. Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο είναι πιο ελαστικό από το προηγούμενο, κυρίως σε ό,τι αφορά τις αποστάσεις με στόχο τη δυνατότητα υποδοχής ακόμη και του 100% των μαθητών.

Η απόφαση δεν βρίσκει σύμφωνους ωστόσο τους περισσότερους γονείς. Χθεσινή σφυγμομέτρηση για την εφημερίδα Figaro, δίνει ότι το 56% των γονέων «δεν βρίσκουν καλή την ιδέα της επιστροφής στο σχολείο για δύο εβδομάδες κατά το τέλος του σχολικού έτους».

Νέα ήθη στις κινηματογραφικές αίθουσες

Σήμερα ανοίγουν επίσης και οι γαλλικοί κινηματογράφοι και εδώ έχουμε ενθουσιώδεις αντιδράσεις από τους πάντες. Και εδώ το πρωτόκολλο ελάφρυνε, αφού οι οικογένειες και οι φίλοι που είναι παρέα μπορούν να καθίσουν χωρίς αποστάσεις.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αφήνουν ένα κάθισμα κενό. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους του χώρους, αντίθετα θα μπορούν να την αφαιρούν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της προβολής.

Συνιστάται στους θεατές να κάνουν τις κρατήσεις των θέσεών τους διαδικτυακά, σε συνδυασμό με τις παραγγελίες που θέλουν για αναψυκτικά, τα οποία και θα τα βρίσκουν στις θέσεις τους. Στόχος είναι να έρχονται όσο το δυνατόν σε μηδενική επαφή, η δε αίθουσα θα αερίζεται για μισή ώρα ανάμεσα σε δύο προβολές.

Oλυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Πηγή: Deutsche Welle
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ