Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ: 29 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην Ελλάδα βρέθηκαν κατά τη γονιδιωματική ανάλυση συνολικά 702 στελέχη με μεταλλάξεις-Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 29 νέα κρούσματα με τη βρετανική.

Σύμφωνα με τη γονιδιωματική ανάλυση, από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, σε 944 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 22 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου 2021, βρέθηκαν συνολικά 702 στελέχη με μεταλλάξεις.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Πάνω από 2.200 τα νέα κρούσματα - Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μυτιλήνης και Σύρου. Από τον έλεγχο των 702 κρουσμάτων αναδείχθηκαν 677 κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη και 21 με τη νοτιοαφρικανική.

Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 29 νέα κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη.Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί στη χώρα 1.667 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 48 της νοτιοαφρικανικής. Τα 48 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 41 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 5 από την Περιφέρεια Αττικής. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ