Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜCARTHUR GLEN ΚΑΙ SMART PARK

Μέχρι τις ‪13 Φεβρουαρίου‬ 2020 η ΕΣΕΕ θα ασκήσει το δικαίωμά της από κοινού με εμπόρους που έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Τη δυνατότητα να ανοίγουν 32 Κυριακές τον χρόνο και συγκεκριμένα από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο δίνει στο εκπτωτικό χωριό ΜcArthur Glen και στο εμπορικό κέντρο Smart Park απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 13 Δεκεμβρίου του 2019.

Μετά από αυτή την κίνηση η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ετοιμάζει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας το νομικό επιτελείο της συνομοσπονδίας ετοιμάζει την αντίδραση των εμπόρων οι οποίοι, όπως σημείωσε, αισιοδοξούν ότι θα απορριφθεί η απόφαση, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Μέχρι τις ‪13 Φεβρουαρίου‬ 2020 η ΕΣΕΕ θα ασκήσει το δικαίωμά της από κοινού με εμπόρους που έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έχει αποφασίσει πως τα εμπορικά καταστήματα στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων, δεν θα λειτουργούν επιπλέον Κυριακές, καθώς είναι συνταγματική η εξαίρεσή τους από τον νόμο που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην απόφαση του υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης με την οποία τροποιείται η παρ. 7 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης 75812/06-07-2017 (Β' 2332) αναφέρεται πως η περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού -Αγιος Δημήτριος - Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και δικαιολογεί την αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω και του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ