Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΝΔΡΟΣ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ (ΦΩΤΟ)

Αντιδράσεις από κατοίκους και Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία - Κάνουν λόγο για οικολογική και πολιτιστική καταστροφή - Σε κίνδυνο ο Σπιζαετός

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλούν στην Άνδρο οι εργασίες κατασκευής αιολικού σταθμού, ισχύος 15 MW, στη θέση "Φραγκάκι", της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου. Οι πέντε ανεμογεννήτριες αναμένεται να τοποθετηθούν στη νότια Άνδρο σε έναν τόπο-μνημείο με αρχαίες ξερολιθιές και λιθόκτιστα πεζοπορικά μονοπάτια. Ήδη λαμβάνουν χώρα εκσκαφές για τη διάνοιξη των δρόμων και των θεμελίων των υπό ανέγερση ανεμογεννητριών.

Η κατασκευή του Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω της εγκατάστασης πέντε ανεμογεννητριών, ισχύος 3 MW εκάστη, έλαβε τον Μάρτιο του 2020 τη σχετική άδεια Παραγωγής και Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) τον Απρίλιο του 2018. Σε συνέχεια της ΑΕΠΟ, φορείς και σύλλογοι της Άνδρου κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης της εν λόγω απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και αυτό απορρίφθηκε (4/12/2019). Οι κάτοικοι του νησιού συνεχίζουν τον αγώνα τους, σε μια προσπάθεια να μην ολοκληρωθεί η κατασκευή του κάνοντας λόγο για μια οικολογική και πολιτιστική καταστροφή.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στη Greenagenda.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ