Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
x

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ

Από το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου, πραγματοποιούνται διακοπές νερού καθημερινά κι έχουν διάρκεια μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες, λένε οι κάτοικοι.

Σημαντικά και συνεχή προβλήματα στην υδροδότηση του Φιλύρου καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Όπως υποστηρίζουν από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου,  πραγματοποιούνται διακοπές νερού σε καθημερινή βάση κι έχουν διάρκεια μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες».

«Οι καθημερινές επικοινωνίες των κατοίκων με τις υπηρεσίες του δήμου Πυλαίας/Χορτιάτη, στην προσπάθεια να εισακουσθεί το πρόβλημα, δεν έχουν ικανοποιήσει ούτε προφορικά, ούτε πρακτικά το πιο βασικό  δικαίωμα του ανθρώπου, το δικαίωμα στο νερό. Το οποίο νερό στο Φίλυρο, ούτε άριστης ποιότητας είναι, αλλά ούτε και οικονομικό στις χρεώσεις της κατανάλωσης.

«Πέρα από το ότι δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των Φιλυραίων (θέματα υγιεινής, μέχρι αξιοποίησης του για την συντήρηση κήπων), περισσεύουνε τα έξοδα του νοικοκυριού, αισθάνονται ανασφαλείς οι κάτοικοι απέναντι σε μια έκτακτη ανάγκη χρήσης του(περίπτωση πυρκαγιάς). Μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται να έχει βρεθεί, καμία απολύτως λύση στο ζήτημα. Η διαχείριση στην παροχή του νερού, δεν δείχνει να γίνεται ούτε με δίκαιο, ούτε με αποτελεσματικό τρόπο» αναφέρουν οι κάτοικοι του Φιλύρου.

Για αυτό τον λόγο, οι κάτοικοι αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν το «ιερό δικαίωμα πρόσβασης σε ασφαλές νερό, εν μέσω καύσωνα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ