Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Η καλή θέληση υπαγορεύει την προσέλευση στον διάλογο χωρίς αμφισβήτηση ή προαπαιτούμενα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Το ενεργειακό μας πρόγραμμα προχωράει κανονικά, ανέφερε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η καλή θέληση υπαγορεύει την προσέλευση στον διάλογο για το Κυπριακό, χωρίς αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου ή προαπαιτούμενα.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δηλώσεις του, μετά το πέρας επίσημου εορτασμού του Αγίου Μάρωνα, Προστάτη των Μαρωνιτών, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων, στην Πύλη Πάφου, επισήμανε, παράλληλα, ότι δεν μπορεί «επειδή η Τουρκία μας αμφισβητεί ως κράτος να παραιτηθούμε της κρατικής μας υπόστασης για να υπάρξει διάλογος».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές από Τούρκους αξιωματούχους περί μορατόριουμ στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτως ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η καλή θέληση υπαγορεύει την προσέλευση στον διάλογο χωρίς αμφισβήτηση ή προαπαιτούμενα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ