Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΚΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή κυβέρνηση κάνουν λόγο για «ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια» που παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Τη «νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας» να αποστείλει τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης στα κατεχόμενα και ειδικότερα την είσοδό του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου καταδικάζει με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, γίνεται λόγος για «ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια, που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» από την πλευρά του Τούρκου αντιπροέδρου η οποία θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται πως ο Φουάτ Οκτάι επισκέφθηκε σήμερα την παραλία των Βαρωσίω, από όπου δήλωσε πως η Άγκυρα «θα πάει μέχρι τέλος το θέμα» (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του προέδρου και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση, καταδικάζουν και καταγγέλλουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να αποστείλει τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης στα κατεχόμενα, και ειδικότερα την είσοδό του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Πρόκειται για ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια, που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. H ενέργεια αυτή του Τούρκου αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια ώρα, τέτοιες παράνομες και προκλητικές ενέργειες έρχονται και σε αντίθεση με τα όσα ζητά ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να εκδηλώσει πρωτοβουλία προς επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, και σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί ενώπιον του γενικού γραμματέα των ΗΕ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ