Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
x

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ - ΤΑ ΕΞΙ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Οι 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες μπορούν να εισέλθουν στο myAADE και να δουν το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα.

Αναρτήθηκαν απόψε όλα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2021. Οι 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες μπορούν να εισέλθουν στο myAADE και να δουν το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα.

Το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρωθεί ανέρχεται σε λίγο πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Η εξόφληση του Φόρου θα γίνει σε έξι δόσεις. Η πρώτη μπορεί να πληρωθεί μαζί με την δεύτερη στο τέλος Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιβάρυνση, ενώ η τελευταία είναι προγραμματισμένη να καταβληθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2022.

Διαφορές στο εκκαθαριστικό τους θα δουν μόνο εκείνοι που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο, όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες που προχώρησαν στην τακτοποίηση αυθαίρετων επιφανειών. Έτσι, ανάλογα με το αν οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει μικρότερες ή μεγαλύτερες επιφάνειες, θα δουν το εκκαθαριστικό τους αυξημένο ή μειωμένο.

Υπάρχει βέβαια και μία μεγάλη κατηγορία φορολογουμένων που θα πληρώσουν μειωμένο φόρο ή ακόμη και μηδενικό και έχει να κάνει με τα εισοδήματα του 2020. Ο αριθμός των εν λόγω φορολογουμένων υπολογίζεται σε πάνω από 1,3 εκατ. και γι' αυτούς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50% ή ακόμη και θα μηδενίζεται.

Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στο myaade - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ο ιδιοκτήτης ακινήτου που καλείται να πληρώσει τον συγκεκριμένο φόρο, μπορεί να ακολουθεί τα παρακάτω 6 βήματα για να δει το ειδοποιητήριο. Αναλυτικά:

-Είσοδος στην αρχική σελίδα του myAADE
-Κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»
-Κλικ στην επιλογή «Πολίτες»
-Στο γράμμα Δ γίνεται επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»
-Στη σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 γίνεται είσοδος στην εφαρμογή με τους προσωπικούς κωδικούς για το ΤΑΧΙS.
-Επιλογή έτους 2021.

Μετά από αυτήν τη διαδικασία εμφανίζεται το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021 με τις δόσεις που πρέπει να πληρωθούν.

Επίσης, οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν από την αρχική σελίδα του myAADE στις πληρωμές, προκειμένου να δουν κατευθείαν την Ταυτότητα οφειλής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ