Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
x

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΙΧ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα του διπλωματικού σώματος στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναφέρει η ομάδα αναρχικών.

Την ευθύνη για την απόπειρα εμπρησμού διπλωματικού οχήματος του προξενείου της Αλβανίας, η οποία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης Θεσσαλονίκη, ανέλαβαν αναρχικοί. 

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως η πράξη αυτή έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita, η οποία εκκενώθηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας. 

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα του διπλωματικού σώματος στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου, ως μια πρώτη αντανακλαστική ενέργεια επιθετικής αλληλεγγύης και απάντησης στα σχέδια της κρατικής καταστολής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην περίπτωση του διπλωματικού οχήματος, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν λίγο μετά τις 11 εχθές το βράδυ της 18ης Αυγούστου, εύφλεκτο υλικό στο όχημα του διπλωματικού σώματος που ήταν παρκαρισμένο απέναντι από το Μακεδονία Παλλάς επί της παραλιακής. Το περιστατικό αντιλήφθηκε πολίτης που απομάκρυνε εγκαίρως το εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν υλικές ζημιές στο όχημα.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναρχικών:

«Τα ξημερώματα της 17ης Αυγούστου, ένστολα σκουπίδια εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita. Κατάσχουν εξοπλισμό και υλικοτεχνικές υποδομές, μέσα σε ένα ξέφρενο πανηγύρι κρατικής τρομοκρατίας και μιντιακού οχετού. Όμως οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι της κατάληψης με ψηλά το κεφάλι μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα και όχι τη νίκη του κρατισμού και της νεοφιλελεύθερης κατασταλτικής στρατηγικής: τα κτίρια ανακαταλαμβάνονται. Οι δομές ξαναχτίζονται. Οι σχέσεις και οι ζυμώσεις που συντελούνται μέσα σε αυτά δεν μπορούν ποτέ να κατασταλούν από κανένα κράτος, κανέναν μπάτσο και καμία εξουσία…

Η κατάληψη Terra Incognita στα 17 χρόνια παρουσίας και δράσης, γράφει με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας τη λέξη Συνέπεια. Και η υπεράσπιση τόσο της κατάληψης, όσο και των συντρόφων πόυ βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής αυτό το διάστημα είναι αδιαπραγμάτευτο επαναστατικό καθήκον όλων μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα του διπλωματικού σώματος στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου, ως μια πρώτη αντανακλαστική ενέργεια επιθετικής αλληλεγγύης και απάντησης στα σχέδια της κρατικής καταστολής. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και η αλληλεγγύη μας είναι όπλο που έχει τη σφαίρα στη θαλάμη.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Terra Incognita

Δύναμη σε όσες και όσους υπερασπίζονται την αδιαλλαξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας…

Αναρχικές/οι».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ