Πέμπτη 22 Απριλίου 2021
x

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Ο πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ αποτελεί προσωπική επιλογή του ισχυρού άνδρα της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ και πλέον απομένει η επίσημη ανακοίνωσή του.

Νέος προπονητής της ΑΕΚ θα είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας κόουτς διαδέχεται τον Λούκα Μπάνκι στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης» και επιστρέφει σε ομάδα της Αθήνας για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια (Νέα Κηφισιά 2006-16).

Ήδη, έχει επέλθει προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και πλέον απομένει η υπογραφή των συμβολαίων. Δεδομένο είναι πως η διάρκεια του συμβολαίου θα ξεπερνά το ένα έτος.

Σήμερα ή αύριο το αργότερο θα ολοκληρωθεί και τυπικά η σύναψη της συνεργασίας η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αφορά τις επόμενες δύο σεζόν. Ο πρώην πλέον τεχνικός των «ασπρόμαυρων» αποτελεί προσωπική επιλογή του ισχυρού άνδρα της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλου.

Mάλιστα, ο κ. Αγγελόπουλος με γραπτή του δήλωσε υπογράμμισε πόσο περήφανος είναι που εκπροσωπεί έναν σύλλογο που πρεσβεύει το διαφορετικό, καλώντας τον κόσμο να πράξει το ίδιο, αναφερόμενος ουσιαστικά στο θέμα της τεχνική ηγεσίας, μιας και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου βρίσκεται προ των πυλών.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Kαταρχήν θα ήθελα να πω, ότι είμαι υπερήφανος, που εκπροσωπώ ένα σύλλογο, που πρεσβεύει το διαφορετικό. Που ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία του και τις αρχές του. Που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο οιοσδήποτε έχει την ικανότητα να σηκώσει το βάρος της ιστορίας και των στόχων της Ομάδας, είναι καλοδεχούμενος στην οικογένειά μας. Θα έχει την αμέριστη υποστήριξη όλων και θα κριθεί αυστηρά και μόνο με αγωνιστικά κριτήρια.

Η ικανοτητα και η προσωπικότητα είναι το ζητούμενο για μία επιλογή. Δεν είναι δυνατόν ν’ αποδεχόμαστε «a priori» την οικογενειακή ευθύνη σε θέματα αθλητισμού και να επιτρέπουμε την «προσωποφαγία» και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν είναι δυνατόν να πρεσβεύουμε το «διαφορετικό» μόνο στα λόγια. Πρέπει να το πρεσβεύουμε και με τις πράξεις μας. Και ν’ αποκρούουμε κάθε μορφή ρατσισμού ή προκατάληψης.

Πρέπει ν’ αναζητούμε εργαλεία συνένωσης και όχι διαχωρισμού. Αυτό άλλωστε είναι το στοιχείο, που μας κάνει να διαφέρουμε από τους άλλους συλλόγους.

Tα παιδιά της «Original 21» ήταν εκείνα, που κυρίως στήριξαν την Ομάδα Μπάσκετ στα «πέτρινα χρόνια». Η ιστορία το έχει καταγράψει και δεν επιδέχεται αυτό καμία αμφισβήτηση. ‘Ηταν εκείνα, που πίστεψαν και συντήρησαν το όνειρο, τραγουδώντας «και ξανά, ξανά θα γίνεις Βασίλισσα», στα... σχολικά γήπεδα των μικρότερων κατηγοριών. Και ήταν-είναι εκείνα, που στήριξαν το όραμα της διοίκησης της αναγέννησης του Τμήματος και η ομάδα Μπάσκετ έγινε «Βασίλισσα ξανά», και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη και στην Υφήλιο.

Αισθάνομαι την υποχρέωση και την ιστορική ευθύνη να παραδώσω την Ομάδα εκεί, που πραγματικά ανήκει, στο λαό της, και σε καλύτερη κατάσταση απ’ αυτή που την παρέλαβα.

Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Για τα ομορφότερα, που έρχονται. Πάντα με γνώμονα τα ιδανικά και τις διαχρονικές αξίες του συλλόγου μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ