Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
x

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΕΝΤΟΣ ΤΟ AFD

Η αρχική εντύπωση ότι το FDP είχε εξασφαλίσει έστω και οριακά την είσοδό του στο τοπικό Κοινοβούλιο οφειλόταν σε σφάλμα κατά την καταμέτρηση των ψήφων

Εκτός κοινοβουλίου έμεινε τελικά το κόμμα των Φιλελευθέρων στο Αμβούργο, καθώς, όπως ανακοινώθηκε επισήμως πριν από λίγο, δεν κατάφερε για μερικές δεκάδες ψήφους να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 5% και περιορίστηκε στο 4,9%. Απεναντίας, τη είσοδό του εξασφάλισε εν τέλει το AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), με 5,3% των ψήφων.

Η αρχική εντύπωση ότι το FDP είχε εξασφαλίσει έστω και οριακά την είσοδό του στο τοπικό Κοινοβούλιο οφειλόταν σε σφάλμα κατά την καταμέτρηση των ψήφων, με κάποιες ψήφους των Πρασίνων να καταμετρώνται ως ψήφοι των Φιλελευθέρων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι Φιλελεύθεροι φαίνεται ότι τελικά «τιμωρήθηκαν» για την κρίση που προκλήθηκε στην Θουριγγία, όταν ο υποψήφιός τους, ο οποίος είχε λάβει μόλις 5%, εξελέγη πρωθυπουργός με τις ψήφους του Χριστιανoδημοκρατικού κόμματος και της AfD.

Η χριστιανοδημοκρατική CDU ήταν ο μεγάλος χαμένος των εκλογών στο Αμβούργο, καθώς το ποσοστό της περιορίζεται στο 11,2%. Πρόκειται για τη χειρότερη εκλογική επίδοση στην ιστορία του κόμματος, με εξαίρεση  ένα μονοψήφιο ποσοστό 9,1% σε τοπική εκλογική αναμέτρηση στη Βρέμη το 1951.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ