Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020
x

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.000 ΚΙΛΑ ΥΛΙΚΩΝ

Πρόκειται για δράση στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen, όπου 18 νηπιαγωγεία και 12 δημοτικά συγκέντρωσαν πάνω από 7.000 ανακυκλώσιμα.

Στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου η βράβευση των δημοτικών και νηπιαγωγείων του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για τη διάκριση τους στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Τα σχολεία παρέλαβαν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες, επαίνους συμμετοχής, καθώς και δεντράκια για να φυτέψουν στο προαύλιο του σχολείου τους. Μέσα στις επόμενες μέρες και τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν, θα παραλάβουν επαίνους συμμετοχής και γραφική ύλη από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τα 18 νηπιαγωγεία και 12 δημοτικά σχολεία για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 7.000 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες).

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΕΕΑΑ και το πρόγραμμα Κάθε Κουτί Μετράει για τη συμβολή τους στη βράβευση των σχολείων.

Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της διεύθυνσης καθαριότητας, τον Αντιδήμαρχο κ. Κουσίδη, καθώς και τους εντεταλμένους συμβούλους παιδείας κκ Κοσμά Γυμνόπουλο και Ηλία Γρούγιο για τη συμβολή τους στη δράση ευαισθητοποίησης.

Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησαν επίσης, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ΚΜ κος Μιχάλης Γεράνης και ο υπεύθυνος τμήματος μάρκετινγκ της ΕΕΑΑ κος Δημήτρης Παπασωτηρίου.

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα επεκτείνει τις δράσεις ευαισθητοποίησης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης το νέο σχολικό έτος.

H δημοτική πλατφόρμα του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι διαθέσιμη στο Followgreen.gr/ampelokipi-menemeni, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν γύρω από την ανακύκλωση και το περιβάλλον, κερδίζοντας πόντους επιβράβευσης τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν σε προσφορές και εκπτώσεις των τοπικών καταστημάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ