Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΑΜΙΣΘΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ Ο ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ

Το βιογραφικό του διακεκριμένουν αστροφυσικού περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA.

Θετικά απάντησε ο διακεκριμένος καθηγητής Αστροφυσικής Σταμάτης Κριμιζής στην πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη να αναλάβει καθήκοντα άμισθου συμβούλου στο υπουργείο.

Την είδηση μάλιστα είχε κάνει γνωστή μέσω twitter ο κ. Πιερρακάκης.

Σύντομο βιογραφικό του κ. Κριμιζή

Πραγματικός πολίτης του Κόσμου, ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είναι ο μόνος επιστήμονας που έχει συμμετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο Δρ. Κριμιζής διετέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία. Υπήρξε εξάλλου ο βασικός εμπνευστής της πολιτικής «καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα» που υιοθετήθηκε επίσημα από την NASA. Είναι επίτιμος πλέον διευθυντής του τμήματος Διαστημικής του Johns Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ