Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ RAFALE ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΝΔ

Ερωτηθείς τι θα άλλαζε στη συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ εάν γινόταν κυβέρνηση ο βουλευτής είπε ότι «προφανώς δεν θα στέλναμε πίσω τα Rafale».

«Απαράδεκτο το βίντεο που ανέβασε ο κ. Μητσοτάκης στα social media με τα Rafale και το σήμα της ΝΔ. Τι θα έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι, εάν κάναμε εμείς κάτι τέτοιο και βάζαμε το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ;», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, αναφορικά με την τελετή υποδοχής των γαλλικών μαχητικών στην Τανάγρα.

«Έβαλε ένα ευρώ από την τσέπη του ο κ. Μητσοτάκης για να καταλάβω;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι ενοχλήθηκε αφάνταστα, λέγοντας ότι δεν φτάνει που ο πρωθυπουργός «τορπιλίζει τη συνεννόηση, αλλά ρίχνει και “λάδι στη φωτιά”. Είναι λάθος αυτό που έγινε». Επίσης, χαρακτήρισε λάθος και το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί – και ειδικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και το μόνο που έγινα ήταν να δοθούν προσκλήσεις στους βουλευτές που είναι μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για να παραβρεθούν στην τελετή. «Αυτό δείχνει τον τρόπο που θέλει να το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτο γιατί δυναμιτίζει ένα κλίμα και προσπαθεί με έναν επικοινωνιακό τρόπο να πει ότι εμείς είμαστε οι μόνοι που τα κάνουμε. Υπάρχουν “κοντά ποδάρια”, είναι μια κοντόφθαλμη πολιτική», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι θα άλλαζε στη συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ εάν γινόταν κυβέρνηση, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι «προφανώς δεν θα στέλναμε πίσω τα Rafale».

«Πάντοτε ήμασταν υπέρ της ενίσχυσης και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας – κάτι που δεν έγινε με αυτή τη συμφωνία- και υπέρ της επαρκούς αμυντικής πολιτικής. Δεν μπορούμε να σύρουμε τη χώρα σε μια κούρσα εξοπλισμών, αυτή η λογική δεν αποτελεί ιδιαίτερα προνομιακό για τη χώρα μας σε οικονομικό επίπεδο», εξήγησε.

Παραδέχθηκε ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά θα ενισχύσουν την άμυνα της χώρας, αλλά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προχώρησε στην αγορά των Rafale με μια πολιτική απόφαση, χωρίς προτεραιοποίηση και επιτελικό σχεδιασμό για τις πραγματικές ανάγκες και την εξασφάλιση επαρκούς άμυνας της χώρας. Μίλησε για μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών και χωρίς διαφάνεια.

«Επειδή η χώρα μας υπέφερε στο παρελθόν στον τομέα των εξοπλιστικών, η πολιτική πρέπει να προλαμβάνει πράγματα, τηρώντας τις θεσμικές διαδικασίες. Μπορεί να γίνονταν άλλες πιο συμφέρουσες επιλογές, αλλά αυτό δεν το ξέρω. Αυτό θα το πουν οι ειδικοί. Όπως για την πανδημία ακούμε τους ειδικούς, για την αμυντική θωράκιση θα ακούσουμε τους επιτελικούς», κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ