Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΦΩΤΟ)

Οι δράστες όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του Λιμενικού σώματος προσπάθησαν να ξεφύγουν με βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου αλλά συνελήφθησαν.

Σχεδόν δύο τόνοι όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εν μέρει υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες , ηλικίας 54, 51, 39 και 56 ετών για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση της συγκεκριμένης ποσότητας οστράκων.

Μετά απο συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και με τη συνδρομή στελεχών της Ομάδας Δίωξης Παράτυπα Εισελθόντων Προσώπων του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερρών, εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες  να μεταβαίνουν στα Τουρκικά παράλια, όπου φόρτωσαν ικανή ποσότητα οστράκων την οποία στη συνέχεια μετέφεραν μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελληνική Επικράτεια, στην περιοχή Άη Γιώργη Δέλτα Έβρου.Στη συνέχεια μεταφόρτωσαν τα όστρακα σε δύο ΙΧ, ενώ μόλις αντελήφθησαν την παρουσία των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και των Συνοριοφυλάκων, επιβιβάστηκαν στη λέμβο και διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα προς τις εκβολές του ποταμού. Άμεσα τους ακινητοποίησε το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, ενώ η λέμβος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.Τα αλιεύματα, κρίθηκαν ακατάλληλα για την ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.    

Ακόμα, το σκάφος μεταφοράς τους δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), ενώ δεν έφερε στοιχεία αναγνώρισης στις παρειές του καθώς και ναυτιλιακά έγγραφα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα δύο (οχήματα, το σκάφος, καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ