Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΑΚΠΟΜ: ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ

Ο Άγγλος επιθετικός του ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε για την κατάσταση στις ΗΠΑ τονίζοντας πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως οι ζωές των μαύρων είναι σημαντικές

Το δικό του μήνυμα για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και τα όσα συμβαίνουν στη χώρα έστειλε διαδικτυακά ο Τσούμπα Ακπόμ τονίζοντας πως όλοι πρέπει να αγωνιστούν για το σωστό ώστε να έρθει η αλλαγή.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Άγγλος στράικερ των «ασπρόμαυρων»:

«Ελπίζω όλοι να είστε να καλά. Θα ήθελα να σας μιλήσω για την τρέχουσα κατάσταση στην Αμερική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την στάση όλων. Είναι δύσκολο για εμένα να παρακολουθώ τα βίντεο και τις φωτογραφίες των όσων έχουν συμβεί. Σαν μαύρος ξέρω πως είναι. Κάθε μέρα περνάς τέτοιες δυσκολίες, δεν είναι εύκολο για εμάς. Καταλαβαίνω πως για όποιον δεν είναι μαύρος είναι δύσκολο να καταλάβει αλλά προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι για εμάς, ανοίξτε τα μάτια. Είναι καθημερινό πρόβλημα για εμάς. Όσα βλέπετε στο διαδίκτυο είναι μόνο όσα έτυχε να μαγνητοσκοπηθούν. Αυτά που ζούμε κάθε μέρα, όταν πηγαίνουμε στις δουλείες μας, για ψώνια, οπουδήποτε. Φανταστείτε να πηγαίνεις οπουδήποτε και να νιώθεις πάντα όσοι κριτικάρουν λόγω των στερεοτύπων. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Για όσους λένε πως ''όλες οι ζωές μετράνε'', αυτή την στιγμή οι μαύροι είναι αυτοί που υποφέρουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι ζωές των μαύρων είναι σημαντικές τώρα. Προσπαθήστε να υποστηρίξετε αυτή την κίνηση. Θα είμαι χαρούμενος ακόμα και αν ένας άνθρωπος δει αυτό βίντεο και αλλάξει άποψη για την κατάσταση, την καταλάβει καλύτερα. Οπότε ας συνεχίσουμε να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε για το σωστό και θα έρθει η αλλαγή».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ