Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ

Την απόφαση ανακοίνωσαν σε από κοινού συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θερμαϊκού και ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Την ακύρωση της λιτανείας και της εμποροπανηγύρεως στη Νέα Μηχανιώνα ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, και ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, μετά τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και αφορούν στην προστασία των πολιτών από τον Covid-19.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν, ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως «την απόφαση για τη λήψη αυτών των μέτρων την πήραμε πριν μέρες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και πολύ πριν τις νέες απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τώρα, όμως, τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα μας κινητοποίησαν ακόμη περισσότερο όλους, γι’ αυτό οι αλλαγές που γίνονται έχουν στόχο να προφυλάξουν το μέγιστο δυνατό τους πολίτες, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους με περισσότερη ασφάλεια».Ο κ. Ιουστίνος από την πλευρά του τόνισε τη σημασία της αξίας της ανθρώπινης ζωής και «γι’ αυτό το λόγο η Εκκλησία μας, για να την προστατέψει, για να εκτονώσει το συνωστισμό της 22ας και 23ης Αυγούστου, αλλά και για να ικανοποιήσει το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, ανακοινώνει πως από τις 13/8 έως τις 23/8 και από τις 06.30΄ έως τα μεσάνυχτα η Εκκλησία θα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να προσκυνήσει την εικόνα Της».

Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση λατρευτικές εκδηλώσεις.

Δήμος και Μητρόπολη συνεργάζονται, ήδη, άριστα με το Α.Τ. Θερμαϊκού και τον Διοικητή, Αστυνόμο Α΄ Νικόλαο Τσώλα, ο οποίος θα φροντίσει για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας των επισκεπτών, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος.

Υπενθυμίζεται πως οι πιστοί θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ισχύοντα μέτρα, να διατηρούν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους και να φορούν απαραιτήτως μάσκα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ