Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ΑΗΔΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΖΟΡΠΙΔΗ: ΚΑΜΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη διοίκηση του ΕΕΘ - Πρόταση για διαφορετική χωροθέτηση των λαϊκών αγορών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες-μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της πόλης συζήτησε με τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια# πρώτα η πόλη μας» Χάρης Αηδονόπουλος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης αφού καλωσόρισε τον κ. Αηδονόπουλο του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Η πάταξη του παραεμπορίου, η ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη, η ευταξία, η καθαριότητα, το ωράριο φορτοεκφορτώσεων ήταν ορισμένα από τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος του  ΕΕΘ. «Πληρώνουμε τα ανταποδοτικά τέλη, θέλουμε να έχουμε μία πόλη καθαρή και ευπρεπή. Η πόλη δεν είναι καθαρή, η πόλη πρέπει να ομορφύνει. Η διοίκηση Μπουτάρη δεν έκανε έργο. Θέλουμε η νέα δημοτική αρχή να σκύψει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή η αγορά πεθαίνει» είπε ο κ. Ζορπίδης.

«Η αγορά ζει κυρίως σε θύλακες που δεν είναι παραγωγικοί και βασίζεται σε συντριπτικό ποσοστό στην παροχή υπηρεσιών. Η αγορά έχει πεθάνει. Πάνω από 60.000 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τον βραχνά της οικονομικής κρίσης, με μεγαλύτερη ένταση από ό,τι άλλα επαγγέλματα. Είμαι αντίθετος με την κυβερνητική τακτική να σφάξουμε την κότα με τα χρυσά αυγά ελπίζοντας να βρούμε ένα σβόλο χρυσού στην κοιλιά της», είπε ο κ. Αηδονόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε την πρότασή του για διαφορετική χωροθέτηση και οριοθέτηση των λαϊκών αγορών καθώς αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό προς τα καταστήματα. «Το πρώτο που θα γίνει είναι ο περιορισμός των παροδιών και των ορίων και δεύτερον η δημιουργία θεματικών λαϊκών αγορών, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμά μας», είπε ο κ. Αηδόνοπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως η μείωση και η διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση και εξορθολογισμό των δημοτικών τελών και επισήμανε πως δεν θα εκχωρήσει καμία υπηρεσία του δήμου σε ιδιώτη.

Επιπλέον, τάχθηκε κατά της συνθήκης Sevezo και του ΓΠΣ λέγοντας πως αποτελεί ταφόπλακα για οποιαδήποτε μη οχλούσα δραστηριότητα που θα υποχρεωθεί να μετακινηθεί εκτός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης. «Εάν εφαρμοστεί, η συνθήκη Sevezo θα πνίξει κάθε μορφή επιχειρηματικότητας στην πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συνέργεια # πρώτα η πόλη μας» Αλέξανδρος Σκεπαριανός και Δημήτρης Ντάνος.

Από τη Διοικητική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Ηλιάδης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Κουλουτμπάνης, ο Γενικός Γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Οικονομικός Επόπτης Κώστας Ιακώβου και το μέλος Δημήτρης Πούλακας.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ