Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΑΒΛΗ ΓΙΑ ΝΑΣΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Νέα διαμάχη μεταξύ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή με την επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου.

Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, σχετικά με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή» εν όψει της απόφασης για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου 2020.

Λίγο μετά τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Νασιούλας με ανάρτησή του στο facebook κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα να καταθέσει μήνυση κατά των εικονιζομένων αυτουργών. Μάλιστα σε επιστολή του προς τον δήμαρχο, ο κ. Νασιούλας αναφέρεται και στη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αναδημοσίευσε τη συγκεκριμένη δράση στα social media.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τον Απολογισμό και Ισολογισμό του δήμου για το έτος 2019 και ενώ επρόκειτο να λάβει τον λόγο ο κ. Νασιούλας, η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου κάλεσε τον πρόεδρο του ΔΣ Δρόσο Τσαβλή να ενημερώσει το Σώμα για την επιστολή.

Όταν ο κ. Νασιούλας επιχείρησε να λάβει το λόγο, άμεση ήταν η παρέμβαση της κ. Νοτοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «φασίστες δεν έχουν κανένα λόγο στο δημοτικό συμβούλιο», επιμένοντας πριν λάβει τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος να γίνει ενημέρωση για τη συγκεκριμένη επιστολή.

Ο κ. Τσαβλής αρνήθηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, σημειώνοντας πως αφού πρώτα δει την επιστολή το θέμα θα συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αργότερα. «Σας καταθέτουμε πως ένας άνθρωπος υπερασπίζεται ανοιχτά με επιστολή του τη Χρυσή Αυγή και του δίνεται τον λόγο», σημείωσε η κ. Νοτοπούλου.

«Μόνο εσείς φέρνετε σε αυτή τη συνεδρίαση τη Χρυσή Αυγή», ανταπάντησε ο κ. Τσαβλής, σημειώνοντας πως στη συνεδρίαση που θα ακολουθήσει θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. «Δεν θα ανεχτώ κανένα σχόλιο για τη Χρυσή Αυγή σε αυτή τη συνεδρίαση. Θα το συζητήσουμε αργότερα», υπογράμμισε, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν έχει λάβει καμία επιστολή στο μέιλ του.

«Αν κατάλαβα καλά η κ. Νοτοπούλου έχει κάποια διαφορά με τον κ. Νασιούλα», είπε ο κ. Τσαβλής για να τον διακόψει η επικεφαλής της παράταξης σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία διαφορά, καθώς η μάχη απέναντι στη Χρυσή Αυγή δεν είναι προσωπική. Πρέπει το δημοτικό συμβούλιο κατά προτεραιότητα να αναφερθεί στη φασιστική προτροπή του κ. Νασιούλα». «Μη βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα, θα έχουμε ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο πρόεδρος του Σώματος.

Λίγο αργότερα, η κ. Νοτοπούλου, μετά από έντονο διάλογο, επιχείρησε να ανακοινώσει ότι αποχωρεί η παράταξή της από την ειδική συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Ωστόσο, δεν έλαβε τον λόγο άμεσα, γεγονός που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης. Σε τοποθέτησή της μετά από λίγα λεπτά μίλησε για αθλιότητα στην οποία υπέπεσε ο κ. Τσαβλής να μην της δώσει τον λόγο. «Θέλω να απευθυνθώ στον ίδιο τον δήμαρχο. Δεν μιλάμε σε τυχαίο περιβάλλον, κ. δήμαρχε. Όταν στον δημόσιο λόγο όλες οι πολιτικές δυνάμεις ανεξαρτήτως κόμματος έχουν ενώσει τη φωνή τους απέναντι στον φασισμό, τότε σιγά μη φοβηθούμε μια απαράδεκτη εξωθεσμική διαδικασία δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης», σημείωσε και τόνισε ότι κάθε ώρα πρέπει να απομονώνονται οι φασιστικές φωνές.

Η κ. Νοτοπούλου, λίγο πριν την αποχώρησή της, ανέγνωσε την επιστολή του κ. Νασιούλα, σημειώνοντας πως έπρεπε πριν από οποιαδήποτε το Σώμα και ο πρόεδρος του να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και να προφυλάξει τη Δημοκρατία. «Επιλέξατε να επαναφέρετε τη θεωρία των δύο άκρων», τόνισε η κ. Νοτοπούλου, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να απαντά ότι «δεν γίνεται να παίζει όποιο παιχνίδι θέλει».

«Στην επόμενη συνεδρίαση θα καταδικάσουμε τον φασισμό, όχι όμως σε αυτή τη συνεδρίαση», σχολίασε ο κ. Τσαβλής.

Σημειώνεται ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν και αυτοί από τη σειρά τους να ενημερωθούν για την επιστολή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ