Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων - Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του για τη χρήση 2018

Ημιτελής, δεδομένων των προβλέψεων του νόμου είναι η δημοσιοποίηση και φέτος, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του «πόθεν έσχες», δηλαδή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων πολιτικών προσώπων (έτους 2019-χρήση 2018).

«Το πλήθος των δηλώσεων που δημοσιεύτηκαν είναι συνολικά 1.072 και ο έλεγχός τους είναι σε εξέλιξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται πως βάσει των όσων ισχύουν (Νόμος 4389 / 27 Μαΐου 2016 / ΦΕΚ 94Α, άρθρο 173§3) «οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δημοσιεύονται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής (Σ.σ. είναι ο κ. Αθ. Μπούρας). Η δημοσιοποίηση λαμβάνει χώρα μετά τον έλεγχο, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας» κατάθεσης των δηλώσεων.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής», ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων».

Επιπρόσθετο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η εν λόγω ανακοίνωση κλείνει με την έκφραση «ευχαριστιών» προς εκείνους που κάνουν δηλώσεις «πόθεν έσχες», απλά και μόνο για την τήρηση της εκ του νόμου υποχρέωσής τους: «Ευχαριστούμε όλους τους υπόχρεους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποβολή Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης».

Πατήστε για να δείτε αναλυτικά το «Πόθεν Έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων, ΕΔΩ.

Σε ό,τι αφορά το «Πόθεν Έσχες» των έξι πολιτικών αρχηγών:

- Το «Πόθεν Εσχες» Αλέξη Τσίπρα ΕΔΩ. 

- Το «Πόθεν Εσχες» Γιάννη Βαρουφάκη ΕΔΩ.

- Το «Πόθεν Εσχες» Δημήτρη Κουτσούμπα ΕΔΩ.

- Το «Πόθεν Εσχες» Κυριάκου Βελόπουλου ΕΔΩ.

- Το «Πόθεν Εσχες» Κυριάκου Μητσοτάκη ΕΔΩ.

- Το «Πόθεν Εσχες» Φώφης Γεννηματά ΕΔΩ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ