Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΑΔΩΝΙΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΕΚΑΝΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ(VID)

Την εκστρατεία που ο ίδιος έκανε για να εκλεγεί δήμαρχος Αμυνταίου ο Άνθιμος Μπιτάκης, υπενθύμισε σε κεντρική ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αμυνταίου το περασμένο Σάββατο, κατά την οποία φαίνεται να κάνει υποδείξεις προς τον δήμαρχο Άνθιμο Μπιτάκη, λέγοντας πως εκλέχθηκε εξαιτίας του ότι ο ίδιος έκανε αγώνα από την Αθήνα.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι εκείνος τον έβγαλε δήμαρχο, τώρα ο κ. Μπιτάκης «οφείλει να υπακούει σε αυτά που του λέει», επισημαίνοντας τις ενστάσεις που έχει ο δήμος ως προς τη μεταβίβαση της επιχείρησης «Ξινό Νερό Φλώρινας» στον πρώην δήμαρχο Αμυνταίου και στενό πολιτικό φίλο του Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Ιωσηφίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, όπως τα κατέγραψε η Ηχώ Φλώρινας:

«Εγώ, κατά την προτροπή του φίλου μου Μάκη Ιωσηφίδη, έκανα και αγώνα από την Αθήνα για να βγεις δήμαρχος. Να τα θυμόμαστε αυτά. Τηλεφωνήματα σε όσους ήξερα από το Αμύνταιο για να βγεις δήμαρχος. Λοιπόν, να είναι καλά εκεί ο Μάκης που δεν με άφηνε ούτε να κοιμηθώ το βράδυ άμα μου ξέφευγε καμία ψήφος. Να τα ξέρουμε αυτά. Και μην αποθαρρύνεστε επειδή υπάρχουν και μερικοί αξιωματούχοι που έχουν παραμείνει από την παλαιά κατάσταση. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε. Και νομίζουν ότι είναι και υπεράνω κυβερνήσεων και μας γράφουνε εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. Θα καταλάβουν σε λίγο τι πρόκειται να γίνει! Διότι, όσοι νομίζουν ότι είναι υπεράνω των εκλεγμένων κυβερνήσεων του ελληνικού λαού επειδή έτυχε να διοριστούν σε μία θέση και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, θα διαπιστώσουν πολύ γρήγορα ότι η δύναμη του ελληνικού λαού είναι ισχυρότερη των θέσεών τους. Και ο νοών νοείτω. Ξέρετε, εγώ είμαι καλός καλός, μέχρι να με πειράξεις. Αν με πειράξεις, ααα! Γιατί μερικοί νομίζουν, πήρα λέει τη θέση, δεν με κουνάει κανείς μέχρι το ΄22. Για να δούμε. Και μια άλλη μου τα έλεγε αυτά και ήταν χθες στο ΣτΕ. Άρα, για να την κλείσω την παρένθεση. Ανθρώπινα και πολιτισμένα, αν συνεννοούμαστε, δήμαρχε, σε όλα τα θέματα, όλα πάνε καλά! Άμα αρχίζει ο καθένας μας να κάνει το μακρύ του και το κοντό του, εκεί χαλάμε τις καρδιές μας και γίνονται δύσκολα τα πράγματα…».

Κλείνοντας την ομιλία του, με σαφείς αναφορές για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης Ξινό Νερό, είπε τα εξής: «Τώρα δεν υπάρχει λόγος να το κρύψω, με τον Μάκη τον Ιωσηφίδη με συνδέουν και δεσμοί φιλίας πολλών ετών, πριν ανέβει στο Αμύνταιο, την εποχή που ήταν κάτω στο Μαρούσι. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την υποστήριξη, για τις επενδύσεις που κάνει εδώ στο Αμύνταιο, για την πρόοδο που θα έχει το Ξινό Νερό. Υπάρχουν κάποιοι εκεί πέρα που θέλουν να μας τα χαλάσουν, Μάκη μου, αλλά δεν σηκώνω και πολλά εγώ σε αυτά τα θέματα. Το λέω, για να είμαστε όλοι καθαροί μεταξύ μας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Αμυνταίου και υποδείξεις προς τον Δήμαρχο κ. Μπιτάκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ