Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΑΑΔΕ: ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ TAXIS

Το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκινά από τα Δωδεκάνησα, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από την Πάτμο ξεκίνησε σήμερα το πιλοτικό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που προβλέπει επισκέψεις κλιμακίου εφοριακών υπαλλήλων σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στις συναλλαγές τους μέσω το TAXIS.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκινά από τα Δωδεκάνησα, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.  

Αύριο το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ θα βρεθεί στους Λειψούς, την Τετάρτη στο Αγαθονήσι, την Πέμπτη στη Χάλκη και την ερχόμενη Δευτέρα στη Σύμη.

Ο κ. Πιτσιλής έχει επικοινωνήσει ήδη με τους δημάρχους των νησιών, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, καθώς θεωρείται ότι θα βοηθήσει σημαντικά τους κατοίκους των νησιών. Οι φορολογούμενοι στις περιοχές αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υποβάλουν στους εφοριακούς τις απορίες τους σχετικά την υποβολή των δηλώσεων και τη χρήση άλλων εφαρμογών του TAXIS.

Το κλιμάκιο που επισκέπτεται τα νησιά αυτά, αποτελείται από υπαλλήλους της ΔΟΥ Ρόδου και τον διευθυντή και υποδιευθυντή της συγκεκριμένης εφορίας, ενώ θα συμμετέχει και ο φορολογικός περιφερειάρχης της ΑΑΔΕ.  

Οι επισκέψεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο του νέου θεσμού του «Εφοριακού της γειτονιάς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ