Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

8ΧΡΟΝΗ ΑΛΕΞΙΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΖΗΤΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας, η οποία δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα, παραμένει σταθερή χωρίς να έχει επικοινωνία με τους γονείς της.

Αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ ζητά για τα έξοδα νοσηλείας η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, η κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας παραμένει σταθερή χωρίς να έχει επικοινωνία με τους γονείς της. «Δεν έχει μεταβολές. Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της. Είναι ένας Γολγοθάς. Ζουν κάτι πρωτόγνωρο αυτοί οι άνθρωποι. Μετά λύπης λέω ότι πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί η μικρή», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Μήτσαινας.

Σχετικά με τον δράστη που πυροβόλησε ο κ. Μητσαίνας ανέφερε «δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον δράστη. Η δικαστική εξέλιξη έχει τα δεδομένα που όλοι γνωρίζουμε. Δεν κρατείται καθώς το αδίκημα δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να το αν θα έχουμε κάποια επιδίκαση περαιτέρω κάποιων αποζημιώσεων γιατί τα κονδύλια που χρειάζονται για τη μικρή είναι αρκετά μεγάλα και αν χρειαστεί κάποια αποθεραπεία στο εξωτερικό οι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις δαπάνες». «Η αποζημίωση ζητείται σε επίπεδο συντηρητικής κατασχέσεως. Ουσιαστικά η οικογένεια δεν έχει λάβει κάποια χρήματα και τον Σεπτέμβριο που θα κατατεθεί η αγωγή εφόσον οριστικοποιηθούν κάποια κονδύλια και επανέλθουμε με κάποια άλλα ένδικα μέσα θα μπορέσουμε εκεί να λάβουμε κάποια χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις ελπίδες αποκατάστασης της υγείας της μικρής ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι «είναι όλα προς διερεύνηση για το αν κάποιες θεραπείες στο εξωτερικό μπορούν να βοηθήσουν τη μικρή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να επιφέρουν εκείνα τα αποτελέσματα ώστε η μικρή τουλάχιστον να δείξει κάποια δείγματα επικοινωνίας με το περιβάλλον». Η μητέρα της μικρής Αλεξίας είχε μιλήσει για την κατάσταση της υγείας της κόρης της. «Είχαμε ένα παιδί τέλειο. Ξαφνικά έχω ένα παιδί στο κρεβάτι που δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Φυτό», είχε πει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ