In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.
2015

Πλουσιότερη ύλη
ταχύτερη ενημέρωση
διαθέσιμη παντού.


Μας ζητήσατε μια πιο συναρπαστική εμπειρία ανάγνωσης και σας ακούσαμε. H νέα voria.gr είναι τώρα διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές. Έτσι η αξιόπιστη ενημέρωση σας ακολουθεί παντού. Με περισσότερες και πιο πλούσιες ιστορίες, συνεχή ενημέρωση ειδήσεων και ταχύτερους χρόνους φόρτωσης.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΧΙ
ΑΠΛΑ ΝΕΑ

Ακολουθούμε τα γεγονότα σε βάθος

εξετάζοντας όλες τις πηγές και τις απόψεις

 • Η γνώμη σας μετράει  Εισάγουμε την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μέσα από το σχολιασμό των άρθρων μας. Η γνώμη σας παίζει πλέον πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση και στην περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορίας.

 • Βλέπουμε πέρα από τις κλασσικές κατηγορίες  Κρατήσαμε τη δομή των κατηγοριών από το προηγούμενο site μας και εισάγουμε επιπλέον τη δυνατότητα πλοήγησης μέσω εννοιών (#tags). Κάθε έννοια, κάθε πρόσωπο, κάθε γεγονός μπορεί να δημιουργεί αυτόνομες «υποκατηγορίες» και δικές του σελίδες. Με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτετε εσείς το θέμα που θέλετε να διαβάσετε, ανεξάρτητα από τη γενική κατηγορία στην οποία ανήκει.

 • Σχεδιασμένο με γνώμονα την διατήρηση της εμπειρίας σε κάθε συσκευή  Αν και ο όρος «διαθέσιμο παντού» ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό, εμείς αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στη διατήρηση της αναγνωστικής εμπειρίας σε κάθε συσκευή δημιουργώντας ξεχωριστά συστήματα πλοήγησης βάσει του μέσου που χρησιμοποιείτε. Έτσι δεν εξετάσαμε μόνο το πώς διαβάζετε τα νέα σας από το κινητό αλλά δώσαμε σημασία ακόμα και στο μέγεθος της οθόνης προκειμένου όλες οι απαραίτητες λειτουργίες να βρίσκονται δίπλα σας.

 • Τα γεγονότα παίρνουν τον χώρο που τους ανήκουν  Συχνά, όπως θα διαπιστώσατε, η κεντρική σελίδα του site θα αλλάζει μορφή προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ένα ειδικό γεγονός ή μια ειδική ημέρα. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε την είδηση που σας ενδιαφέρει, ενώ παράλληλα το γεγονός αποκτά τη δική του δυναμική κερδίζοντας περισσότερο χώρο στην οθόνη σας.

 • Χρονολόγιο. Η κάθε είδηση από την αρχή έως το τέλος  Πολλές φορές θέλετε να είστε σε θέση να παρακολουθείτε μια είδηση, η οποία εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο από την αρχή της ημέρας έως το τέλος της. Με τον μηχανισμό αυτό είστε σε θέση να βλέπετε τις ενημερώσεις που συμβαίνουν σε ένα γεγονός κάτω από έναν ενιαίο τίτλο και να παρακολουθείτε τη ροή των εξελίξεων.

 • Storystreams. Πολλά γεγονότα ένα θέμα  Η ηλεκτρονική δημοσιογραφία δεν μπορεί να μένει στατική σε στενά όρια κατηγοριών. Για αυτό οι συντάκτες μας έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν θέματα, τα οποία απαρτίζονται από άρθρα τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά εμπλέκονται μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο διαβάζετε το γεγονός σφαιρικά παίρνοντας ενημέρωση από όλες τις πλευρές.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ PIXELS

Αθανασία Μπίδιου

Αρχισυντάκτρια/Επιχειρηματικό Ρεπορτάζ

Απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάστηκε από το 1997 στην έντυπη δημοσιογραφία με κυριότερους σταθμούς το οικονομικό-επιχειρηματικό ρεπορτάζ στις εφημερίδες Μακεδονία και ΚΕΡΔΟΣ. Για λίγα χρόνια βρέθηκε και πίσω από το μικρόφωνο στο οικονομικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ΧΡΗΜΑ FM. Mέλος της ομάδας της Voria.gr από τα πρώτα βήματα της ηλεκτρονικής εφημερίδας.

Γιώργος Χατζηλίδης

Αρχισυντάκτης/Οικονομικό Ρεπορτάζ

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Δημοσιογραφία, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Cardiff University. Συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα του International News Safety Institute που, σε συνεργασία με το BBC, πραγματοποίησε την πρώτη ολοκληρωμένη διεθνή καταγραφή των θανάτων των δημοσιογράφων για λόγους που έχουν σχέση με την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και από το 2007 είναι συνεργάτης της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», στο οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό ρεπορτάζ. Αποτελεί μέλος της Voria.gr από τα πρώτα της βήματα στο διαδίκτυο.

Τάσος Τασιούλας

Πολιτικό ρεπορτάζ

Σπούδασε δημοσιογραφία στο North College στη Θεσσαλονίκη (1992) και στη σχολή Πολιτικών Έργων Υποδομής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (1994). Εργάστηκε ως ρεπόρτερ στις εφημερίδες «Ελληνικός Βορράς» (1989-1998), «Απογευματινή» (1992-1994), «Βόρεια Ελλάδα» του ομίλου της «Καθημερινής» (1995-1996), «Εξουσία» (1996-1998) και «Αγγελιοφόρος» (1999-2013). Υπήρξε προϊστάμενος ρεπορτάζ στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Μακεδονία της Κυριακής» και «Θεσσαλονίκη» (1998-1999). Εργάστηκε επίσης ως ρεπόρτερ στους τηλεοπτικούς σταθμούς «New Channel» (1992) και ΕΡΤ3 (1996-1998), ενώ την περίοδο 1992-1994 ανέλαβε τη σύνταξη και παρουσίαση δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών στην «TV Μακεδονία». Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και συντάκτης – εκφωνητής δελτίων ειδήσεων στο «Ράδιο Μακεδονία – Κανάλι 1» (1992-1994) και στον «Alpha» (1998-1999), ενώ ήταν ανταποκριτής του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» στη Θεσσαλονίκη (1996-1998). Από το 2012 είναι πολιτικός ρεπόρτερ στη Voria.gr, ενώ έχει διδάξει ρεπορτάζ και κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο «ΙΕΚ Ξυνή» (2012)

Νίκος Ηλιάδης

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Γεννήθηκε το μακρινό 1961 «σε έναν λασπότοπο κοντά στην Κατερίνη» όπως «είδε» το κατά κόσμον Αιγίνιο Πιερίας ο Διονύσης Σαββόπουλος, στο «μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο». Έζησε εκεί ως το 1979, αποφοιτώντας από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Η φοιτητική του περιπλάνηση ξεκίνησε από τη σχολή Υπομηχανικών των ΤΕΙ Λάρισας, για να συνεχιστεί στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Φυσική. Ωστόσο, η επιστήμη της Φυσικής είχε την τύχη να απαλλαγεί εγκαίρως από την παρουσία του, καθώς από τα φοιτητικά χρόνια του ακόμη, τον είχε κυριεύσει το σαράκι της δημοσιογραφίας. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το ΑΠΘ, αποφάσισε να σπουδάσει δημοσιογραφία, για δύο χρόνια σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Στην έως τώρα σταδιοδρομία του στη δημοσιογραφία έχει εργαστεί σε επαρχιακά έντυπα, στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» για μια εικοσαετία (1998-2017) και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Alpha, FM100). Από το καλοκαίρι του 2016 είναι μέλος της ομάδας της Voria.gr.

Κάτια Γερακαρίτου

Ρεπορτάζ τοπικής αυτοδιοίκησης / Ελεύθερο

Ξεκίνησε στο χώρο της δημοσιογραφίας από το 2000 και έχει εργαστεί σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Ασχολείται κυρίως με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι μέλος της ομάδας της Voria.gr από το 2010.

Πασχάλης Μεντίζης

Εσωτερικός Συντάκτης

Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1984 στην Καβάλα, ζώντας στο Παλαιοχώρι τα περισσότερα από τα παιδικά του χρόνια. Στη Θεσσαλονίκη, όπου μετοίκησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μολονότι ξεκίνησε με αριθμούς, τελικώς τον κέρδισαν τα γράμματα, πραγματοποιώντας τη μεταστροφή στη δημοσιογραφία την τελευταία διετία. Το ίδιο συνέβη και με το αντικείμενο σ' αυτή, καθώς, αν και ξεκίνησε ως αθλητικός συντάκτης, πλέον η ενασχόλησή του με το επάγγελμα επεκτείνεται και στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

Λίνα Τσιρέκα

Οικονομικό/Επιχειρηματικό Ρεπορτάζ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του North College. Πρώτος της σταθμός το ανταποκριτικό γραφείο της εφημερίδας «Μεσημβρινή». Επί σειρά ετών εργάστηκε στον έντυπο τύπο, μεταξύ άλλων, στην «Αυριανή», στη «Μακεδονία» και στην «Εξπρές». Εργάστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Μακεδονία TV» και «Europe 1». Βρέθηκε πίσω από τα μικρόφωνα του 103 Fm και του 'Παλμός, 96,5 Fm' του ομίλου Alpha, ενώ παρουσίασε οικονομική εκπομπή στο ραδιόφωνο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με κλαδικά περιοδικά όπως το «Agrocultura» και το «Exhibit», ενώ ήταν υπεύθυνη στήλης για τον κινηματογράφο στο μηνιαίο περιοδικό «Πιλότος».

Αλεξία Καλαϊτζή

Ρεπορτάζ πόλης

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομία και την πολιτική στα Βαλκάνια. Έχει συνεργαστεί με το ραδιόφωνο της Deutsche Welle ενώ ρεπορτάζ της έχουν εμφανιστεί στο Radio Free Europe, το VICE και το περιοδικό New Internationalist. Έχει εργαστεί ακόμα για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εφημερίδα «Μακεδονία». Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας της voria.gr από το 2016.

Σοφία Παπαμαυρουδή

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Απόφοιτος δημοσιογραφίας και γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης. Το 2012 ξεκίνησε στο χώρο της δημοσιογραφίας και έχει εργαστεί σε τοπικές ηλεκτρονικές καθώς και έντυπες εφημερίδες της συμπρωτεύουσας. Ασχολείται κυρίως με το εκπαιδευτικό, αλλά και με το ελεύθερο.

Αρετή Τασούλα

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Στα εφηβικά της χρόνια μετακόμισε στα Ιωάννινα και στη Θεσσαλονίκη ήρθε για τις σπουδές της στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2016 και έχει πρότερη εργασιακή εμπειρία σε δύο ειδησεογραφικά μέσα της πόλης. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Voria.gr τον Μάιο του 2018 και ασχολείται κυρίως με το ελεύθερο ρεπορτάζ.

Λευτέρης Ζαβλιάρης

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 όπου και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ ξεκινώντας παράλληλα να εργάζεται στην εφημερίδα «Σήμερα» και το TV Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε η εφημερίδα «Κεντρί», ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στα Spnews.gr, Redalert.gr, εφημερίδα Karfitsa και karfitsa.gr, Thessnews και Ράδιο Θεσσαλονίκη. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας της Voria.gr από τον Οκτώβριο του 2018.