In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.
2015

Πλουσιότερη ύλη
ταχύτερη ενημέρωση
διαθέσιμη παντού.


Μας ζητήσατε μια πιο συναρπαστική εμπειρία ανάγνωσης και σας ακούσαμε. H νέα voria.gr είναι τώρα διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές. Έτσι η αξιόπιστη ενημέρωση σας ακολουθεί παντού. Με περισσότερες και πιο πλούσιες ιστορίες, συνεχή ενημέρωση ειδήσεων και ταχύτερους χρόνους φόρτωσης.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΧΙ
ΑΠΛΑ ΝΕΑ

Ακολουθούμε τα γεγονότα σε βάθος

εξετάζοντας όλες τις πηγές και τις απόψεις

 • Η γνώμη σας μετράει  Εισάγουμε την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μέσα από το σχολιασμό των άρθρων μας. Η γνώμη σας παίζει πλέον πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση και στην περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορίας.

 • Βλέπουμε πέρα από τις κλασσικές κατηγορίες  Κρατήσαμε τη δομή των κατηγοριών από το προηγούμενο site μας και εισάγουμε επιπλέον τη δυνατότητα πλοήγησης μέσω εννοιών (#tags). Κάθε έννοια, κάθε πρόσωπο, κάθε γεγονός μπορεί να δημιουργεί αυτόνομες «υποκατηγορίες» και δικές του σελίδες. Με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτετε εσείς το θέμα που θέλετε να διαβάσετε, ανεξάρτητα από τη γενική κατηγορία στην οποία ανήκει.

 • Σχεδιασμένο με γνώμονα την διατήρηση της εμπειρίας σε κάθε συσκευή  Αν και ο όρος «διαθέσιμο παντού» ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό, εμείς αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στη διατήρηση της αναγνωστικής εμπειρίας σε κάθε συσκευή δημιουργώντας ξεχωριστά συστήματα πλοήγησης βάσει του μέσου που χρησιμοποιείτε. Έτσι δεν εξετάσαμε μόνο το πώς διαβάζετε τα νέα σας από το κινητό αλλά δώσαμε σημασία ακόμα και στο μέγεθος της οθόνης προκειμένου όλες οι απαραίτητες λειτουργίες να βρίσκονται δίπλα σας.

 • Τα γεγονότα παίρνουν τον χώρο που τους ανήκουν  Συχνά, όπως θα διαπιστώσατε, η κεντρική σελίδα του site θα αλλάζει μορφή προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ένα ειδικό γεγονός ή μια ειδική ημέρα. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε την είδηση που σας ενδιαφέρει, ενώ παράλληλα το γεγονός αποκτά τη δική του δυναμική κερδίζοντας περισσότερο χώρο στην οθόνη σας.

 • Χρονολόγιο. Η κάθε είδηση από την αρχή έως το τέλος  Πολλές φορές θέλετε να είστε σε θέση να παρακολουθείτε μια είδηση, η οποία εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο από την αρχή της ημέρας έως το τέλος της. Με τον μηχανισμό αυτό είστε σε θέση να βλέπετε τις ενημερώσεις που συμβαίνουν σε ένα γεγονός κάτω από έναν ενιαίο τίτλο και να παρακολουθείτε τη ροή των εξελίξεων.

 • Storystreams. Πολλά γεγονότα ένα θέμα  Η ηλεκτρονική δημοσιογραφία δεν μπορεί να μένει στατική σε στενά όρια κατηγοριών. Για αυτό οι συντάκτες μας έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν θέματα, τα οποία απαρτίζονται από άρθρα τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά εμπλέκονται μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο διαβάζετε το γεγονός σφαιρικά παίρνοντας ενημέρωση από όλες τις πλευρές.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ PIXELS

Γιώργος Χατζηλίδης

Διευθυντής Σύνταξης

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Δημοσιογραφία, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Cardiff University. Συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα του International News Safety Institute που, σε συνεργασία με το BBC, πραγματοποίησε την πρώτη ολοκληρωμένη διεθνή καταγραφή των θανάτων των δημοσιογράφων για λόγους που έχουν σχέση με την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και από το 2007 είναι συνεργάτης της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», στο οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό ρεπορτάζ. Αποτελεί μέλος της Voria.gr από τα πρώτα της βήματα στο διαδίκτυο.

Κάτια Γερακαρίτου

Αρχισυντάκτρια

Ξεκίνησε στο χώρο της δημοσιογραφίας από το 2000 και έχει εργαστεί σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Ασχολείται κυρίως με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι μέλος της ομάδας της Voria.gr από το 2010.

Γιώργος Μητράκης

Οικονομικό ρεπορτάζ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου εξακολουθεί να διαμένει, στη δεκαετία του 1960. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία στη δεκαετία του 1980, αρχικά στην κρατική ραδιοφωνία κι εν συνεχεία στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ι.Κ. Βελλίδη». Βασικό του πεδίο είναι το οικονομικό και το επιχειρηματικό ρεπορτάζ. Έχει δουλέψει στις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη», «Εξουσία», «Επενδυτής», «Αγγελιοφόρος», «Κόσμος του Επενδυτή», «Επένδυση», «Παραπολιτικά».

Πασχάλης Μεντίζης

Αρχισυντάκτης

Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1984 στην Καβάλα, ζώντας στο Παλαιοχώρι τα περισσότερα από τα παιδικά του χρόνια. Στη Θεσσαλονίκη, όπου μετοίκησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μολονότι ξεκίνησε με αριθμούς, τελικώς τον κέρδισαν τα γράμματα, πραγματοποιώντας τη μεταστροφή στη δημοσιογραφία την τελευταία διετία. Το ίδιο συνέβη και με το αντικείμενο σ' αυτή, καθώς, αν και ξεκίνησε ως αθλητικός συντάκτης, πλέον η ενασχόλησή του με το επάγγελμα επεκτείνεται και στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

Τάσος Τασιούλας

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Εργάζεται αποκλειστικά ως δημοσιογράφος από το 1989 στη Θεσσαλονίκη, τόσο στα τοπικά μέσα, όσο και σε πανελλαδικά. Έχει περάσει από το αστυνομικό ρεπορτάζ, το ρεπορτάζ αυτοδιοίκησης και φορέων, το οικονομικό ρεπορτάζ, το ρεπορτάζ υποδομών, το περιβαλλοντικό ρεπορτάζ, το ρεπορτάζ υγείας και τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται κυρίως με το πολιτικό ρεπορτάζ, τα τοπικά θέματα της Θεσσαλονίκης και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες (Ελληνικός Βορράς, Απογευματινή, Bonus, Βόρεια Ελλάδα Καθημερινής, Εξουσία, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Αγγελιοφόρος), τηλεοράσεις (New Channel, TV Μακεδονία, ΕΡΤ3), ραδιόφωνα (Ράδιο Μακεδονία – Κανάλι 1, Planet, Alpha) και στην ιστοσελίδα Voria.

Κική Τσάνη

Ελεύθερο/Δικαστικό ρεπορτάζ

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1995 και από τότε που έπιασε μολύβι στα χέρια της, δεν το άφησε ποτέ. Η αγάπη για τις λέξεις αποτέλεσε μονόδρομο για να σπουδάσει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Την κέρδισε από νωρίς το ρεπορτάζ και με τα χρόνια κατάλαβε ότι αυτό που τη συγκινεί και την εμπνέει είναι τα θέματα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Βρέθηκε έτσι να περιπλανιέται στους διαδρόμους και τις αίθουσες των δικαστηρίων, εκεί όπου οι ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ. Είναι μέλος της Voria.gr από τον Νοέμβριο του 2019.

Λευτέρης Ζαβλιάρης

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 όπου και ζει μέχρι σήμερα. Σπόυδασε δημοσιογραφία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ ξεκινώντας παράλληλα να εργάζεται στην εφημερίδα «Σήμερα» και το TV Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε η εφημερίδα «Κεντρί», ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στα Spnews.gr, Redalert.gr, εφημερίδα Karfitsa και karfitsa.gr, Thessnews και Ράδιο Θεσσαλονίκη. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας της Voria.gr από τον Οκτώβριο του 2018.

Μαρία Μαθιοπούλου

Επιχειρηματικό Ρεπορτάζ

Η Μαρία Μαθιοπούλου υπηρετεί το οικονομικό-επιχειρηματικό ρεπορτάζ τα τελευταία 23 χρόνια. Αφού πέρασε από εφημερίδες τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των Αθηνών, όπως η «Μακεδονία», η «Ισοτιμία» και η «δημοκρατία», έκανε τη μετάβαση στον ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς εργάζεται από τον Οκτώβριο του 2019 στη Voria, αναδεικνύοντας επιχειρήσεις και business stories από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων είναι και το γραφείο Τύπου της ΔΕΘ-Helexpo, όπου εργάζεται από το 2005. Έχει πτυχίο από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και μεταπτυχιακό τίτλο στις Επιστήμες Αγωγής με ειδίκευση στη «Δημιουργική Γραφή» από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης είναι φοιτήτρια στο προπτυχιακό πρόγραμμα Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς πιστεύει στην ευεργετική δύναμη της δια βίου μάθησης.

Λίνα Τσιρέκα

Οικονομικό/Επιχειρηματικό Ρεπορτάζ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του North College. Πρώτος της σταθμός το ανταποκριτικό γραφείο της εφημερίδας ‘Μεσημβρινή’. Επί σειρά ετών εργάστηκε στον έντυπο τύπο, μεταξύ άλλων, στην ‘Αυριανή’, στη ‘Μακεδονία’ και στην ‘Εξπρές’. Εργάστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ‘Μακεδονία TV’ και ‘Europe 1’. Βρέθηκε πίσω από τα μικρόφωνα του '103 Fm' και του 'Παλμός, 96,5 Fm' του ομίλου Alpha, ενώ παρουσίασε οικονομική εκπομπή στο ραδιόφωνο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με κλαδικά περιοδικά όπως το ‘Agrocultura’ και το ‘Exhibit’, ενώ ήταν υπεύθυνη στήλης για τον κινηματογράφο στο μηνιαίο περιοδικό ‘Πιλότος’.

Φωτεινή Στεφανοπούλου

Ελεύθερο Ρεπορτάζ/Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γέννημα – θρέμμα της Θεσσαλονίκης, σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, αλλά την κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από το 1994. Εργάστηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας, έντυπες - ηλεκτρονικές εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, καλύπτοντας πολλά είδη ρεπορτάζ, με ειδίκευση στους τομείς της αυτοδιοίκησης, της υγείας, του περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης. Είναι στην ομάδα της Voria.gr από το 2020.

Θανάσης Μυλωνάς

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται ενεργά με τη δημοσιογραφία εδώ και 20 χρόνια, αρχικά ως εκδότης τοπικής εφημερίδας στη γενέτειρά του τη Νάουσα, και στη συνέχεια ως μάχιμος ρεπόρτερ σε ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα στη Θεσσαλονίκη. Αναδεικνύει με τα ρεπορτάζ του, σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, κοινωνικά προβλήματα και ταυτόχρονα την ιστορία δρόμων και γειτονιών της Θεσσαλονίκης καθώς και την πλούσια βιομηχανική κληρονομιά της πόλης. Προωθεί με την αρθρογραφία του, την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και στηρίζει το έργο εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης.

Ισμήνη Μπαλαλέ

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο ομώνυμο τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήρθε στην οικογένεια της Voria μέσα στην καρδιά της πανδημίας και έκτοτε ασχολείται, μεταξύ άλλων, με το ελεύθερο ρεπορτάζ.

Καλλιόπη Καλύμνιου

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε Athens Voice, Inside Story, LiFO, μεταξύ άλλων. Ασχολείται αυτήν την περίοδο με το ελεύθερο ρεπορτάζ και αποτελεί μέλος της Voria.gr από το 2021.